Tecrübeler birleşince ilerleme kolay oluyor

Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, duraklarda çay servisi yapılacak konforun sağlanacağını belirtti. Şanlı, Afyon’dan ayrılmayı düşünmediğini kaydetti Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programında ulaşım ile ilgili soruları yanıtladı. Şanlı, Afyonkarahisar’a önemli hizmetler yapmayı istediklerini belirterek “Saygı ailesi ile ortaklık yaptığımız zaman durakları ve şehir [&hellip]

Tecrübeler birleşince ilerleme kolay oluyor

Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, duraklarda çay servisi yapılacak konforun sağlanacağını belirtti. Şanlı, Afyon’dan ayrılmayı düşünmediğini kaydetti

Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programında ulaşım ile ilgili soruları yanıtladı. Şanlı, Afyonkarahisar’a önemli hizmetler yapmayı istediklerini belirterek “Saygı ailesi ile ortaklık yaptığımız zaman durakları ve şehir içi ulaşımı tanıtmak amacıyla Saygı ailesini gezdirirken ANS durağını gördüler. Açık alanda öğrencilerin otobüs beklediklerini görünce; ‘Bu öğrenciler bu soğukta araç bekliyorsa durakların ısıtmalı sisteme geçmesi, internet bağlantısı olması gerekiyor. Ayrıca burada bekleyen müşterilerimize çay servisi yapmamız gerekiyor’ dediler. Bizim o ana kadar aklımıza gelmeyen bu düşünceyi hemen hayata geçirmek için çalışmalara başladık. İşte tecrübeler birleştiği zaman başarı da arkasından geliyor” dedi.
UZUN VADELİ PLANLAR VAR
Saygı Turizm ile Şanlı Ulaşım arasındaki ortaklığın da önemine dikkat çeken Galip Şanlı, “Biz Saygı ailesiyle Afyon’a geldiğimiz günden beri görüşüyoruz. Sehirlerarası seyahat acentelerinin Afyonkarahisar’da acentiliğini yapıyorlar. Afyon Şehirlerarası Terminal İstasyonu’nun yapılmasında da büyük emekleri geçti. Biz şehir içi ulaşımda Saygı ailesi de şehirlerarası ulaşımda tecrübe sahibiler. Ortaklık kurarak tecrübelerimizi birleştirdik. Sadece önümüzdeki 48 ay için değil daha uzun vadede planlarımız var” ifadelerini kullandı.
İKAMETGAHIM AFYON
Afyonkarahisar’dan ayrılmayı düşünmediğini belirten Şanlı, “Önümüzde 4 yıl var ancak ben ikametgâhımı Afyon’a aldırdım. Uydukente taşındım. Değil 48 ay 48 yıl bu şehirden gitmeyeceğim. Zaman ilerledikçe Afyon’a bakış açım değişti. Ankara yoluna yaptığımız ve maliyeti 4.5 milyon TL’yi bulan doğalgaz tesisini 4 yıl için yapmamız zaten mümkün değildir. Şu an doğalgazlı araç sayısı az olabilir ama Türkiye’ye ilk LPG geldiğinde birkaç benzin istasyonunda vardı. Ama şu an LPG tankı bulunmayan tesis kalmadı” diye konuştu.
ŞEHİR İÇİN KARAR ALINMALI
Geçtiğimiz yıl şehir içinde birkaç gün denenen metrobüsler hakkında bilgi veren Şanlı, “Türkiye’nin bir çok şehrinde toplu ulaşım metrobüs ya da 100-150 kişilik büyük otobüslerle yapılıyor. Ancak ilimizde hala 14 kişilik araçlarla yapılması son derece üzücüdür. Böyle bir toplu ulaşım artık dünyada bile benzeri kalmamıştır. ANS-Özdilek hattında bir seferde 250 yolcu taşınıyordu. Afyon’un çehresini değiştirecek çalışmalara önümüzdeki ihale döneminde göreceğimize inanıyorum. Yapılan çalışmalarda minübüsçü karşı derseniz şehir bir adım ileriye gidemez. İstanbul’a metrobüs girdiğinde Belediye Meclisi karar alarak bir günde bin 400 minibüsü şehir içinden dışarı çıkarmıştı” hatırlatmasını yaptı.
KAYSERİ İLE KIYAS
Kayseri’de mahalle arası yolların ilimizdeki ana caddelerde bile geniş olduğunu kaydeden Şanlı, “Maalesef 30-40 yıl önce yapılan yanlış imar planları nedeniyle yollarımız inanılmaz dar. Eğer Mecidiye 10-15 metre daha geniş olsaydı belki trafikte bu sorunların çoğu yaşanmazdı. Ambaryolu Kurtuluş Caddesinde araç parkı nedeniyle minübüs ve otobüsler yol ortasında yolcu indirip bindirmek zorunda kalıyorlar. Önümüzdeki süreçte imar planlarının son derece dikkatli yapılması gerekiyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

MEVLÜT ÜLKER’E ELEŞTİRİ

Şoförler Odası Başkanı Mevlüt Ülker’in iyi bir insan olmasına rağmen iyi bir idareci olmadığını savunan Şanlı, “Maalesef iyi insan olmak sorunları çözmüyor. Dün söylediğini bugün reddeden bir kişi Şoförler Odası’nı nasıl yönetebilir ki. Kamyoncu esnafıyla görüşüyoruz. Oda’dan çekici istediklerinde gelmediğini söylüyorlar. Şoförler Odası sadece minibüsçünün değil, kamyoncunun, taksicinin herkesin odasıdır. Ayrım yapıldığı için esnafımız küstürülmüştür” dedi.

15 GÜNDE BİTMEZ
Belediye Başkan adaylarının 15 günde trafik sorununu çözeceğini duyduğunda şaşırdığını söyleyen Şanlı, “Parkları kaldırıyorum, minibüsleri şehir içine sokmuyorum diyerek trafik sorunu çözülmez. Ciddi projeler üretilmesi gerekiyor. Daha Uydukent’in bile imar planı yeni yapıldı. Bazı sokaklarımıza şehir içi ulaşım araçları bile giremiyor. Geçmiş dönemde aday olan birisi ise göreve geldiği gün Tureks’in sözleşmesin feshedeceğim diyordu. Şimdi bu şahıs Afyon’da bile yaşamıyor” dedi.

Bakmadan Geçme