• Haberler
  • Genel
  • Tebrik kartı geleneğini unutmadık – Kocatepe Gazetesi

Tebrik kartı geleneğini unutmadık – Kocatepe Gazetesi

Posta Telgraf Teşkilatı’nın 172’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, mektuplaşmanın ve tebrik kartı yollama geleneğinin unutulmadığını kaydetti 23 Ekim 1840’ta kurulan PTT’nin kuruluş etkinlikleri, bu yıl Kurban Bayramı dolayısıyla bir hafta öne alındı. Afyonkarahisar’da Anıtpark’taki Utku Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, PTT Başmüfettişi Fazlı Kasap, [&hellip]

Tebrik kartı geleneğini unutmadık

Posta Telgraf Teşkilatı’nın 172’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, mektuplaşmanın ve tebrik kartı yollama geleneğinin unutulmadığını kaydetti

23 Ekim 1840’ta kurulan PTT’nin kuruluş etkinlikleri, bu yıl Kurban Bayramı dolayısıyla bir hafta öne alındı. Afyonkarahisar’da Anıtpark’taki Utku Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, PTT Başmüfettişi Fazlı Kasap, Posta İşleri Hizmetleri Müdürü Mustafa Çetinkaya, İnsan Kaynakları Müdürü Cemal Altıniğne, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Gönderiler hem ucuz, hem de zamanında yerine iletiliyor. Ayrıca kargo hizmetini de çok iyi bir şekilde gerçekleştiren PTT teşkilatı çağ atlamış durumdadır. Tabii ki genel müdürlerin atılımlarıyla da PTT Bank uygulamasına da geçildi. Böylece parasal işlemler de çok kolay, güvenilir ve daha az masrafla gerçekleştiriliyor” dedi.
9 MİLYON GÖNDERİ ALINDI
PTT Başmüdürlüğü’ndeki makam odasında bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Türkmen, Afyonkarahisarlıların mektuplaşmayı ve tebrik kartı yollamayı unutmadığını söyledi. Türkmen, “Eylül ayı sonu itibariyle Afyonkarahisar’a 2 milyon gönderi kabul edilmiş, Kargo da 100 bin. Gönderiler arasında mektup, tebrik ve tebligat yer alıyor. 2 milyon 133 bin de banka işlemi gerçekleştirildi. Eylül ayı sonundaki verilere göre alımı yapılan ve dağıtılan gönderi sayısı 9 milyon 192 bin.” diye konuştu.
KART PTT’DEN, GÖNDERMESİ SİZDEN
Teknolojinin ilerlemesine ve elektronik postayla haberleşmenin yaygınlaşmasına rağmen, PTT Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla “tebrik kartı kampanyası” başlattıklarını hatırlatan Başmüdür Mustafa Türkmen, “Kurban Bayramı’nda biz tebrik kartını ücretsiz veriyoruz. Vatandaşlarımız, sadece kart gönderme ücretini ödüyor” ifadelerini kullandı. Türkmen, her kente ait özelliklerin tebrik kartlarına yansılıtmaya çalışıldığını, önümüzdeki süreçte Afyonkarahisar’ın fotoğrafı bulunan tebrik kartlarının da üretilmesini beklediklerini vurguladı.
383 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, şu bilgileri verdi:
“Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü 20 PTT Merkezi, 21 Şube, 59 Acente ile hizmet vermektedir. Kurumda bugün itibariyle 383 adet personel çalışmaktadır. İl Merkezinde 5 adet ve tüm ilçelerde birer adet PTT Matik hizmete verilmiş olup, tüm Merkez binalarının PTT Bank konseptine uygun tadilatları yapılmıştır. Bankalar Caddesi’nde yangından sonra tamiratına başlanan şubemizin de Kasım ayı içinde hizmete açılmasını bekliyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme