• Haberler
  • Genel
  • “TC’yi kaldırmak kolay değil – Kocatepe Gazetesi

“TC’yi kaldırmak kolay değil – Kocatepe Gazetesi

Afyon Cumhuriyet Platformu adına konuşan TGB İl Temsilcisi Mustafa Altınkaya, Ziraat Bankası tabelasından TC ifadesini kaldırmanın kolay olmadığını söyledi. Altınkaya, TC'yi layık olduğu yerine asmanın herkesin görevi olduğunu, kendilerinin bu görevi yerine getirdiğini belirtti Afyon Cumhuriyet Platformu üyelerince Ziraat Bankası tabelasından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kısaltması olan T.C. nedeniyle 07 Aralık Cumartesi günü banka önünde [&hellip]

"TC'yi kaldırmak kolay değil

Afyon Cumhuriyet Platformu adına konuşan TGB İl Temsilcisi Mustafa Altınkaya, Ziraat Bankası tabelasından TC ifadesini kaldırmanın kolay olmadığını söyledi. Altınkaya, TC’yi layık olduğu yerine asmanın herkesin görevi olduğunu, kendilerinin bu görevi yerine getirdiğini belirtti

Afyon Cumhuriyet Platformu üyelerince Ziraat Bankası tabelasından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kısaltması olan T.C. nedeniyle 07 Aralık Cumartesi günü banka önünde eylem yapıldı.
“HAİNLİK MANİFESTOSU YAZILDI”
Afyon Cumhuriyet Platformu adına Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Mustafa Altınkaya açıklama yaptı. TGB İl Temsilcisi Mustafa Altınkaya, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olduğunu söyleyen zat ve ekibiısı Türkiye’yi bölme çalışmalarına devam ettiğini söyeldi. Amerika ile 2 sayfa 9 maddelik anlaşmalar yapanların Türkiye’yi kan gölüne çevirmek için her türlü fitneye devam ettiğini dile getiren Altınkaya; “En son Diyarbakır’ımızda bir araya gelip hainliğin manifestosunu yazdılar. Barzani ve Şivan Perver hainleri ile kucaklaştılar. Erdoğan diyor ki ‘Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak!’ Dağdakiler inecek derken kimi kastettiği, kimleri kastettiği gayet açık ortada. Peki, cezaevleri boşalacak derken, sizce, tertiplerle, sahte delillerle, düzmecelerle tutsak ettikleri Ergenekon, Balyoz tutsaklarını mı kast ediyorlar? Yoksa hemşerimiz Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ’umu kastediyorlar? Hayır.” dedi.
“ÜNİTER YAPIYA SALDIRILIYOR”
BOP Eşbaşkanının kast ettiği özgürlüğün, bebek katili Abdullah Öcalan için özgürlük olacağını ileri süren TGB İl Temsilcisi Mustafa Altınkaya, Eşbaşkan’ın Kürdistan derken neyi ve nereyi kast ettiğini sordu. Yeni anayasa çalışmaları adı altında terör örgütü ile anlaşmalar yaparak, Apo’yu serbest bırakma peşinde olunduğunu söyleyen Altınkaya; “Üniter yapımıza, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne saldırıyorlar. Milliyetçiliği ayaklar altına alıyorlar. Türk ırkı yoktur diye zırvalıklar ortaya atıyorlar. Andımızı kaldırıyorlar. Ey Tayyip Erdoğan boşuna çabalama, karşında ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen Türkü ile Kürdi ile büyük Türk Milleti var. Türk Milletini yok etmeye kalkanlar yani siz, Amerika tarafından değil bizzat Türk Milleti tarafından deliğe süpürüleceksiniz.” diye konuştu.
“MGK KARARLARI YOK SAYILIYOR”
Dershaneler ve çıkar çatışmaları üzerinden kavgaya tutuşan AK Parti ve F-tipi Cemaat olarak tanımladığı cemaatin işlediklerini öne sürdüğü suçlar ve kirli işlerin bir bir ortalığa saçıldığını belirten Altınkaya; “Yatak odalarına yerleştirilen kameralar ile kirli bir kavga sürüyor. Ortaya saçılan yolsuzluk belgeleri ile hainliklerini bir kez daha tescil ettiler. Bakınız; Devletin güvenliğini tahsis eden en üst düzey organ Milli Güvenlik Kurulunun kararlarını yok sayıyorlar. 2004 Yılında MGK’da ‘Emniyet içersindeki ve devletin çeşitli kademelerindeki F-tipi cemaat yapılanmasının bitirilmesi’ için plan hazırlanıyor, karar alınıyor. Fakat Eşbaşkanın baş danışmanı çıkıp ‘Kararları uygulamadık, yok hükmünde kabul ettik.’ diyor. Milli Savunma Bakanı utanmadan ‘MGK kararlarını yok hükmünde saydık, uygulamadık’ diyor. Bu, AKP’nin vatan hainliği suçu işlediğinin, TCK’nın 302-308 maddelerinden Yüce Divanda yargılanması gerektiğinin bir çok kanıtından bir tanesidir.” şeklinde konuştu.
GÖREVİNİZİ YAPIN ÇAĞRISI
Savcılara seslendiğini söyleyen Altınkaya; “Özellikle Haziran ayaklanmasında öldürülen Ahmet Atakan için yaptıkları eylem ve ‘Ahmet Atakan’nın katili, Emri ben verdim Diyendir’ yazılı pankarta dayanarak tırnak içinde Türkiye Gençlik Birliği elemanlarına, ben ve iki arkadaşıma kamu görevlisine hakaret etti diye dava açanlara sesleniyorum. Bu ülkenin yiğit, onurlu Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum; AKP hükümeti açıkça anayasayı ihlal etmektedir. Görevinizi yapınız.” ifadelerini kullandı.
“TC’Yİ KALDIRMANIN
FATURASI NE KADAR?”
Türkiye’yi bölmeye çalışanların, bölünüp parçalandığını belirten TGB İl Temsilcisi Mustafa Altınkaya şöyle konuştu: “Çok manidardır. Şer cephesi dağılıyor. Türkiye’yi birleştirenler ise akın akın birleşiyor. 29 Ekimlerde, 19 Mayıslarda, 10 Kasımlarda meydanlarda Mustafa Kemalin Askerleriyiz diye haykıranlar akın akın birleşiyor. AKP- Cemaat kavasından medet umanlar ise bir an evvel AKP’nin veya Cemaati altından çekilsin. Şer ittifakının binası yıkılıyor. Enkazın altına kalmayın. Bundan 90 yıl önce olduğu gibi bu gün de ülkemizde emperyalistlerle vatanseverlerin çarpışması yaşanmaktadır. Bu çarpışmalardan birisi Ziraat Bankası tabelalarından TC ibaresini kaldırmak sureti ile devam etmektedir. Ziraat Bankasından TC’yi kaldırmak için tam 6 ay tadilat yaptılar. Banka bu süre içerisinde başka bir binaya taşındı. Soruyoruz; TC’yi kaldırmanın faturası ne kadar? Milletin cebinden kaç para çaldınız? Bankanın geçici yerine ne kadar kira ödediniz?”
EYLEME GENİŞ KATILIM
“Türkiye Cumhuriyetinin bankasından TC ibaresini ne için kaldırdınız? Kimi rahatsız etti? Bu banka Türkiye Cumhuriyetinin bankası değil de Madagaskar Cumhuriyetinin bankası mı? Yada Dominik Cumhuriyetinin mi yoksa El Salvador Cumhuriyetinin mi?” sorusunu soran Altınkaya sözlerine şöyle devam etti: “Türk Milleti kanı ile canı ile savaşarak, köhnemiş Osmanlının yerine Türkiye Cumhuriyetini koymuştur. Kolay değil TC’yi kaldırmak. TC’yi layık olduğu yerine asmak hepimizin görevidir. Görevimizi yerine getiriyoruz.” Afyon Cumhuriyeti Patformunda; TGB, Türkiye Liseliler Birliği, Atatürkçü Düşünce Kulübü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim – İş Sendikası, Oğuz Boyu Yörük Türkmen Derneği, Türkiye Emekliler Derneği, İşçi Partisi CHP temsilcileri yer aldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme