TCDD heyeti OSB’yi ziyaret etti

TCDD heyeti, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Yeşilay’ı ziyaret etti   TCDD Genel Müdür Danışmanı Çağatay Fırak, Trafik ve İstasyon Daire Başkanı Abdullah Özcanlı, TCDD 7. Bölge Şube Müdürü Adem Sivri Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Ziyarette OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu hazır bulundu. Ziyarette, Afyonkarahisar'ın kavşak [&hellip]

TCDD heyeti, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Yeşilay’ı ziyaret etti

TCDD Genel Müdür Danışmanı Çağatay Fırak, Trafik ve İstasyon Daire Başkanı Abdullah Özcanlı, TCDD 7. Bölge Şube Müdürü Adem Sivri Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Ziyarette OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu hazır bulundu.
Ziyarette, Afyonkarahisar’ın kavşak noktasında olması sebebiyle mevcut lojistik potansiyeli hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, Çin-Londra İpekyolu projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Türkiye’den geçen, Çin’den hareket eden yük treni sayesinde Çin ile aramızda kurulan demiryolu taşımacılığı köprüsünün sürekliliği görüşüldü. Kurulan demiryolu ulaşımının Çin ile Türkiye arasındaki ticarete olumlu etkilerinden bahsedilen görüşmede, Afyonkarahisar merkezli kalkacak ihracat trenin Çin’e gitmesi ve sonra tekrar dolu bir şekilde gelmesine yönelik analiz çalışması yapıldı.
Görüşmede ayrıca Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşilay, lojistik üs çalışmaları hakkında bilgi verdi. Lojistik üs projesinin sadece Afyonkarahisar için Türkiye için de faydalı olacağını belirtilen Başkan Bekir Yeşilay, TCDD 7. Bölge Şube Müdürü Adem Sivri’ye projenin olgunlaşmasında ve güncel aşamasına gelmesinde göstermiş olduğu çabalarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme