• Haberler
  • Genel
  • TBMM İdare Amiri'nden 'Giresunlular Şehitliği' Paylaşımı

TBMM İdare Amiri'nden 'Giresunlular Şehitliği' Paylaşımı

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği'ndeki törene katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Afyonkarahisar Giresunlular Şehitliği’nde Giresun Federasyonumuz tarafından -her yıl olduğu gibi- bu sene de organize edilen programa katılmak üzere sabah saatlerinde Ankara’dan yola çıktık.  Yaklaşık 3 saatlik yolculuğumuz boyunca güzel ilçelerden, uçsuz bucaksız ovalardan, bazen de yüksek dağların-yamaçların kenarlarından keyifle geçerken ; 42. ve 47. Gönüllü Alayların komutanlarını, neferlerini, bir de ayağında yırtık çarık, üzerinde yamalı ceketle, aba zıpkalarıyla vatan savunmasını en önde yapan isimsiz kahramanları düşündüm. İsçehisar’a vardığımızda, sonradan yakıcı güneşe evrilen, hafif bir yağmur karşıladı bizi; geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi… Bunun da şehitlerimizin rahmetinden, bereketinden olduğuna kanaat getirdim. Şehitlik yoluna girdiğimizde Karaağaç ve Doğanlar Köyünde güler yüzlü, gönlü bol kardeşlerimizin, büyüklerimizin -artık geleneksel hale gelen- bükme, çay-ayran, meyve ikramıyla karşılandık; yorgunluğumuzu attık” dedi. 

TBMM İdare Amiri'nden 'Giresunlular Şehitliği' Paylaşımı

“ECDADIMIZI KONUŞTUK”

Turan, “Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum...
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir!’ bilinciyle hareket eden, ölmeden önce yüreklerinde ölümü öldüren, düşmandan gelen kurşunları gül belleyip, göğsünde söndürerek bizlere bu cennet vatanı armağan eden şehitlerimizi anmak için Giresun ve ilçelerinden, İstanbul’dan otobüsler-özel araçlarla gelen hemşehrilerimizle birlikte şehitliğimizde dualarımızı yaptık, ecdadımızı konuştuk ve de şehitlerimizin yolundan yürüyeceğimizin sözünü verdik.
Akşam namazından sonra tekbirler ve salavatlarla yolumuzu aydınlatan şehitlerimizin istiratgahına ellerinizdeki meşalelerle yaptığınız yürüyüşle programımızı tamamladık.
Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun…

TBMM İdare Amiri'nden 'Giresunlular Şehitliği' Paylaşımı

Bu güzel organizasyonun yapılmasında emeği geçen başta Giresun Federasyonumuz olmak üzere; İşçehisar Kaymakamlığımıza, belediyemize, katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza, tüm emeği geçenlere en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum...” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme