TBL'de Lig Kurulu toplantısı yapıldı

Türkiye Basketbol Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Polat Renaissance Otel'de saat 13.30'da başlayan toplantıya TBF Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen ve Ahmet Akgün Altuğ, Genel Sekreter Celal Arısan, Genel Sekreter Yardımcısı ve MHK Başkanı Emin Balcı, Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Polat Renaissance Otel’de saat 13.30’da başlayan toplantıya TBF Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen ve Ahmet Akgün Altuğ, Genel Sekreter Celal Arısan, Genel Sekreter Yardımcısı ve MHK Başkanı Emin Balcı, Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ve takım temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay gerçekleştirdi.
Oldukça keyifli bir sezon geride kaldığından belirten Erdenay, “Ben iyi bir sezon geçtiğine inanıyorum. Bu ligin zorluklarını biliyorum. Ancak siz çıtayı çok yukarıya götürdünüz. Avrupa’da konuşulan bir lig haline geldi. Bu sadece Federasyon değil, sizin sayenizde oldu. Biz de organizasyonu en iyi şekilde götürmek için uğraşıyoruz. Bu sene isim sponsoru için çalışacak vaktimiz var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Elimizden geldiğince mali açıdan gelirlerinizi arttırmaya çalışıyoruz. Az da olsa maçları izleme fırsatı buldum. Çok keyifli bir sezon geçti” diye konuştu.
TBF Başkanı Harun Erdenay‘ın açılış konuşmasının ardından toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş’ün sunumu ile devam edildi.
Özgümüş sunumunda Lig Statüsü, Lig Takvimi, Federasyon Kupası Statüsü, Ligin İsim Sponsorluğu, Naklen Yayınlar, Maliyetlerin Düşürülmesi, İddaa, Sözleşme Bitiş Tarihleri, Gelişim Takımları ve Genç Oyuncu Teşvik Uygulaması konularına değindi.
“İSTEK VE ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK”
Toplantının son bölümünde takımlar sırayla söz alırken, beklentilerini ve değişiklik taleplerini iletti.
Toplantı sonrasında değerlendirmede bulanan Afyon Belediyespor Genel Menajer Muhammet Doğan, “Takımlar genel itibariyle federasyondan isteklerini sıralarken önerilerimiz de oldu. Başkan ligin Avrupa’da konuşulduğunu söylediğinde çokta şaşırmadım. Çünkü çıtamız gerçekten çok ciddi boyutlarda arttı” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme