TB2L heyecanı başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2014-2015 sezonu Federasyon Kupası bugün Melikşah Üniversitesi- Pertevniyal Gençlik karşılaşması ile Afyonkarahisar'da başlıyor 23 Eylül – 1 Ekim 2014 tarihleri arasında oynanacak Federasyon Kupası'nın grup maçları Afyonkarahisar'da, final serisi karşılaşmaları ise Bursa'da oynanacak. Grup karşılaşmaların da Atatürk Spor Salonu ile Kocatepe Üniversitesi Spor Salonu, final serisi mücadelelerine ise Bursa Atatürk [&hellip]

TB2L heyecanı başlıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2014-2015 sezonu Federasyon Kupası bugün Melikşah Üniversitesi- Pertevniyal Gençlik karşılaşması ile Afyonkarahisar’da başlıyor

23 Eylül – 1 Ekim 2014 tarihleri arasında oynanacak Federasyon Kupası’nın grup maçları Afyonkarahisar’da, final serisi karşılaşmaları ise Bursa’da oynanacak. Grup karşılaşmaların da Atatürk Spor Salonu ile Kocatepe Üniversitesi Spor Salonu, final serisi mücadelelerine ise Bursa Atatürk Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Federasyon Kupası’nda bu yıl, Adana Spor, Afyonkarahisar Belediyesi, Akhisar Belediyesi, Best Balıkesir Basketbol, Denizli Basket, Final Gençlik, Gelişim Koleji, İ.T.Ü., İstanbul DSİ, Mamak Bld. Ankara DSİ, Melikşah Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Orkide Gediz Üniv., Pertevniyal Gençlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Socar Spor, Tüyap Büyükçekmece Basketbol ve Yeşilgiresun Belediyesi takımları mücadele edecek. Dün Afyon Zafer Müzesinde gerçekleştirilen basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ve Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
“İLİMİZDE OLMANIZDAN MUTLUYUZ”
Tüm takımlara başarılar dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş: “Böyle güzel bir turnuvayı ilimizde yapmaktan mutluyuz. Tarihin başkentinde böyle güzel bir organizasyonun olmasından dolayı gururluyuz. İnşallah Termal Turizm ile Spor Turizmin birleştiği kent olacağız. Spora katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Federasyon kupası adı altında oynayan tüm Türkiye Basketbol 2. Lig takımlarına başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜK TAARRUZUN BAŞLATILDIĞI
TOPRAKLARDASINIZ”
Federasyon Kupasının tüm takımlara başarılı getirmesini dileyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: “Kurtuluş Savaşı’nın başladığı büyük zaferin kazanıldığı ve Cumhuriyet’imizin temellerin atıldığı bu topraklara gelmiş olmanızdan çok mutluyuz. Federasyon Kupasının tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Federasyonumuzu kutluyorum çünkü böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyonu bizlere verdikleri için Afyonkarahisar halkı olarak gurur duyuyoruz. Bu toplantı daha lüks mekânlar da yapılabilirdi fakat biz Afyon Zafer Müzesinde toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Çünkü Bu Zafer Müzesi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruzu başlattığı yerdir. Sağ olsunlar Federasyonumuz böyle bir güzel mekânı seçmiş. Biz şuanda bu büyük toprakların temellerinin atıldığı binadayız. Böyle güzel bir mekân seçtikleri için tekrar tekrar federasyonumuza teşekkür ediyorum. Bu kupanın her takım için başarılı olmasını diliyorum. Dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyorum. Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen bu turnuvanın son olmaması gerek. Tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
“MAÇLAR TBF’DEN NAKLEN
YAYINLANACAK”
Afyonkarahisar Belediyesine spora desteklerinden dolayı teşekkür eden Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş “Spora katkıda bulunan ve spora desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum Federasyon kupası çerçevesinde Anadolu topraklarında olmaktan mutluyuz. Her maçtan sonra basın toplantısı düzenleyerek maçın yıldızını belirleyeceğiz. Her maçta toplarımız hazır bulundurulacak. Maçlarımız Türkiye Basketbol Federasyonu sitesinden naklen yayınlanacak. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
“TOPLANTI NAKLEN YAYINLANDI”
Konuşmalarından sonra sırasıyla takımların antrenörü ve futbolcuları mikrofon başına geçerek Federasyon Kupası ile ilgili yorumlarını gerçekleştirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) muhabirleri Afyon Zafer Müzesinde gerçekleştirilen toplantıyı naklen TBF’nin sitesinden yayınladı. Tüm takımlara sakatsız bir turnuva dilediklerini söyleyen Afyonkarahisar Belediye Basketbol antrenörü “Federasyon Kupasının değeri her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Federasyon Kupasına çok önem veriyoruz. Afyonkarahisar Belediye’si olarak 3. Lig’den mücadeleler vererek 2. Lig’e geldik. Tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Maçlar bugün saat 13:30 da başlayıp Perşembe 18:30 da son bulacak. Kocatepe Gazetesi olarak TB2L’de mücadele eden Afyonkarahisar Belediye Basketbol takımına başarılar diliyoruz. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme