• Haberler
  • Genel
  • “Tayvan Kuzey Kıbrıs'ın kaderini paylaşıyor”

“Tayvan Kuzey Kıbrıs'ın kaderini paylaşıyor”

Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi için Afyonkarahisar'a gelen Tayvan Büyükelçisi James Chin-Hsien ve eşi Maria Peng, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Büyükelçi James Chin-Hsien Valilik Şeref defterini imzaladı TAYVANLI YATIRIMCILAR AFYON’A YATIRIM YAPSINZiyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Tayvan Büyükelçisi ve eşinin nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ankara'ya gittiğimde kendilerini ziyaret ederek [&hellip]

"Tayvan Kuzey Kıbrıs’ın kaderini paylaşıyor"

Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi için Afyonkarahisar’a gelen Tayvan Büyükelçisi James Chin-Hsien ve eşi Maria Peng, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Büyükelçi James Chin-Hsien Valilik Şeref defterini imzaladı

TAYVANLI YATIRIMCILAR
AFYON’A YATIRIM YAPSIN
Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Tayvan Büyükelçisi ve eşinin nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ankara’ya gittiğimde kendilerini ziyaret ederek sağlık turizmi kongresine davet etmiştim” diye konuştu.
Tayvan Çin’in güneyinde milliyetçi Çin diye bilinen sanayisi ve ekonomisi gelişmiş bir ülke olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Tayvan bizim Kuzey Kıbrıs’ın kaderini paylaşıyor. Ancak ekonomik yönden çok güçlü bir ülke. Biz de zaten kendileri ile ekonomik iş birliği açısını genişletmek için davet etmiştik. Tayvanlı yatırımcılar gelsinler Afyon’da yatırım yapsınlar. Bir de gerekirse ticari dengelerimizi değiştirelim. Tayvan makine sanayi konusunda çok ileride. Dolayısıyla ekonomik ve eğitim işbirliği geliştirmek amacıyla bizleri ziyaret ettiler.”
BİR ÇOK ORTAK YANIMIZ VAR
Kendilerine, Türkçe Cemal ve Oya isimlerini veren James Chin-Hsien ve eşi Maria Peng mütavazi tavırlarıyla Vali Balkanlıoğlu’nun ve basın mensuplarının ilgisi toplarken, Bayan Maria (Oya) hanımın boynunda ki hilal kolye dikkat çekti. Ziyarette konuşan Büyükelçi James Chin-Hsien, “Sizlerin ve bizlerin bir çok ortak yönü var,.Hilal ve yıldızlar bizim ülkemizde de çok önemlidir. Bizde yıldızlar umutları hilal de barış ve kardeşliği temsil eder” diye konuştu.
TÜRK BAYRAĞI SANAT ESERİ
Büyükelçi James Chin-Hsien, eşinin Türkiye’ye geldiğinde ilk dikkat ettiği şeyin Türk Bayrağı olduğunu, çok beğendiğini ve bunu bir sanat eseri olduğunu söyledi. James Chin-Hsien Afyonkarahisar’ da olmaktan çok mutlu olduklarını ve turizm kongresi sayesinde ticaret, kültür ve termal turizm konusunda iş birliği yapmak istediklerini bildirdi.
TARİHİ VE KÜLTÜREL
MEKANLARI GEZDİLER
Samimi bir ortamda geçen ziyarette Vali Balkanlıoğlu misafirlerine mermer satranç takımı ve Bayat el dokuması kilimlerinden hediye etti. Ziyaretin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu Tayvan Büyükelçisi James Chin-Hsien ve eşi Maria Peng’i, tarihi ve kültürel mekânlarımızı gezdirdi. Tayvan büyükelçisi ve eşini ilk olarak arkeoloji müzesine götürerek buralardaki tarihi eseleri gösteren Vali Balkanlıoğlu, her eserin nerelerde ve nasıl bulunduğunu ne işe yaradıklarını ne amaçla yapıldıklarından bahsetti. Vali Balkanlıoğlu, misafirlerini Müze gezisinden sonra Mevlana Camii ve Mevlevi Hane Müzesini de gezdirdi. Mevlevi kültüründen ve tarihin kalıntıları hakkında bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, Konya’dan sonra Mevlana kültürünün yaşanmış olduğu en büyük yer olduğunu söyledi.
VALİ BALKANLIOĞLU
BİZZAT BİLGİLENDİRDİ
Son olarak Afium alış veriş merkezini gezdiren Vali Balkanlıoğlu, marka kent olma yolunda hızla devam ediyoruz diyerek, Afyonkarahisar’ın kent projelerinden ve faaliyetlerinden bahsetti. Geziden, Vali Balkanlıoğlu’nun yakın ilgisinden ve özellikle Vali Balkanlıoğlu’nun kendi ağzından bilgilendirilmelerinden dolayı çok memnun olduklarını ve ilk defa bir il yöneticisinin bu kadar bilgili ve bilgili olmasından dolayı Vali Balkanlıoğlu’nu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme