Tayvan'ın Resmi Dini Nedir?

Uzakdoğu'da zaman zaman gerilimlerin odağı olan Tayvan'ın resmi dini nedir, merak ediliyor.

Tayvan, uluslararası alanda resmî olarak sadece 15 ülke tarafından tanınsa da, ABD, Japonya ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere pek çok devlet ile yarı resmî düzeyde diplomatik ve ticari ilişkiler sürdürmektedir.

Türkiye de Tayvan’ı resmî olarak tanımamakla birlikte, ticaret hacmi 2018'de 1,9 milyar dolara ulaşan güçlü ekonomik ilişkiler yürütmektedir.

Tayvan'ın Resmi Dini Nedir?

İkinci Dünya Savaşı sonrası zayıf bir ekonomiyle bağımsızlık sürecine başlayan Tayvan, teknoloji ve sanayi sektörlerindeki yatırımlarıyla hızlı bir ekonomik büyüme elde etti.

Özellikle yarı iletken üretimi ve elektronik ürünler Tayvan ekonomisinin bel kemiğini oluşturmaktadır. Tayvan’ın başlıca ticaret ortakları arasında Çin, Japonya ve ABD öne çıkmaktadır.

Tayvan'ın Resmi Dini Nedir?

Tayvan, teknoloji devleri Acer, Asus ve HTC gibi markaların merkezidir. Ülkede elektronik devreler, telekomünikasyon aletleri ve bilgisayar parçaları gibi teknolojik ürünlerin üretimi, küresel pazarda önemli bir yere sahiptir.

Tayvan’ın resmi dini ise Budizm, Taoizm’dir. Bununla birlikte Tayvan devletinin Müslümanlara yönelik rahat yaşama kampanyaları da devam ediyor.

Bakmadan Geçme