• Haberler
  • Genel
  • Taytak, üretici ve mermerciler için Bakan Kirişçi ile görüştü

Taytak, üretici ve mermerciler için Bakan Kirişçi ile görüştü

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Başmakçı ilçesinde tavuk itlafı sonrası işletme zararlarının karşılanması, Orman Kanunu ve mermer sektörünün sorunlarının çözümlenmesi için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüştüğünü açıkladı   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi makamında ziyaret etti. 'BAKANIMIZ EK BÜTÇE ÇALIŞMASI [&hellip]

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Başmakçı ilçesinde tavuk itlafı sonrası işletme zararlarının karşılanması, Orman Kanunu ve mermer sektörünün sorunlarının çözümlenmesi için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüştüğünü açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi makamında ziyaret etti.
“BAKANIMIZ EK BÜTÇE ÇALIŞMASI YAPILACAĞINI BİLDİRDİ”
Mehmet Taytak, Bakan Kirişçi ile Başmakçi ilçesinde yaşanan Kuş Gribi salgınından sonra meydana gelen tavuk itlafı nedeniyle işletmecilerin zararlarının telafi edilmesi, Orman Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi konularını görüştü. Taytak, “Başmakçı ilçemizde kuş gribiyle çok sayıda tavuk itlafı yaşandı. Geçtiğimiz hafta Başmakçı ilçemizde düzenlediğimiz toplantıda sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Konuyla ilgili istek ve taleplerini alarak Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi’yi makamında ziyaret ettim. Sayın Bakanımız işletmecilerimizin zararları noktasında ek bütçenin sağlanması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Sayın Bakanımız konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağını ve en kısa zamanda problemin çözülerek, işletmecileri mağdur etmeyeceklerini ifade etti.” dedi.
“İNŞALLAH İKİ KONU İÇİNDE HAYIRLI SONUÇLAR ELDE EDERİZ”
Konunun Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda (ATB) düzenlenen toplantıda da ele alındığını belirten Taytak şunları kaydetti: “ATB’deki toplantı sırasında Tarım ve Orman İl Müdürümüzle, uzman heyeti Sayın Bakanımızla görüştürdük. Bakanımız, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’le durumu paylaşarak bölgemizi ve ülkemizi ilgilendiren bu konunun çözülmesi için gerekli gayretleri ortaya koyacaklarını belirtti. Onlarca insanımızın çalıştığı ve borsanın kurulduğu Başmakçı da bu sorunun çözülmesi hepimizi ilgilendirmektedir. Sayın Bakanımızın samimi düşünceleri ve konunun bir an önce çözülmesi ile ilgili çabaları bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda görüşeceğimiz Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne mermer sektöründeki işletmecilerimizin bizlere iletmiş olduğu bazı maddelerin eklenmesi talebimizi de Bakanımız ile paylaştım. İnşallah her iki konu içinde hayırlı sonuçlar elde ederiz.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme