Taytak, Önemli Komisyona Başkanlık Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması Ve Alınabilecek Önlemlerinin Belirlenmesi Alt Komisyonuna Başkanlık yaptı

Geçtiğimiz hafta Dilekçe Komisyonu çalışmalarında akran zorbalığı konusuna dikkat çeken MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu kurulmasına katkı sağladı.

Haber

“GELECEĞİMİZİN MİMARLARINI KORUYABİLMEK BOYNUMUZUN BORCU”

Milletvekili Taytak, “Akran zorbalığı sadece okullarımızda değil, mahallelerde de yaşanıyor. Bunun sesi olacak olmak bizler için mutluluk verici. Geleceğimizin mimarlarını koruyabilmek için bu konuyu gündeme taşımak bizim boynumuzun borcudur. Bunun içinde Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, anne babalar inşallah devreye sokulacaktır. Ailelere büyük işler düşmektedir. bundan dolayı çözüm önce ev, sonra okuldadır. Özellikle çocuklarının yanındayken kullandığı kelimelere ve diğer insanlara karşı davranışlarına dikkat etmelidir” dedi.

“ÖĞRETMENLERE DE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Taytak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Çocuklar bir kayıt cihazı hep sözünüzü davranışınızı kaydeder. Bundan ötürü özellikle çocuğun yaşamında örnek aldığı ve güven duyduğu yetişkinlerin, başkalarının hakkını yememesi ve hakkı yenen kişilerin de korunup yanında olunduğunu görmesi, herhangi bir sözden daha etkili olacaktır. Çocuklarına erken yaşlardan itibaren bazı konularda gerekli kısıtlamalar koymaları, zorbalığı engelleyecek en önemli etkenlerden biridir. İtmek, vurmak gibi eylemlerin yanlış olduğunu, aynı zamanda sıra beklemek, insanlara karşı empati kurmak ve merhamet duymak gibi olumlu davranışları çocuğunuza aşılamak, birine zarar verme potansiyelini azaltacaktır. Öğretmenlere de belirli sorumluluklar düşmektedir. Öğretmenlerimiz; milli ve manevi değerlerini bilen, merhametli, yardımsever, sevgili, saygılı, paylaşımcı, ahlaklı nesiller yetiştirmek için eğitimi ön planda tutarak yavrularımıza destek olmalılardır. Çalışmalarımız boyunca bu komisyonda adı konmuş bu zorbalığa çözümler bulacağımıza inanıyorum. Hayırlara vesile olsun inşallah.”

Bakmadan Geçme