Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taytak: Faiz oranları yüzde 9’a düşürüldü

Taytak: Faiz oranları  yüzde 9’a düşürüldü

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM’de çiftçilerin sorunlarını dile getirmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, faiz oranlarını yüzde 9’a düşürdüklerini açıkladığını söyledi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak,2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ve bağlı cetveller üzerine TBMM’de yaptığı konuşmada, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirerek faiz oranlarının yüzde 10’nun altına düşmesi gerektiğini vurguladığını hatırlatarak, 18 Aralık tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmada, “Ülkemizin tarım alanı varlığı 22,6 milyon hektardır. Tarımda çiftçilerimizin en çok şikâyet ettiği konu girdi fiyatlarındaki artışın, üretim maliyetini yükseltmesidir. Bütçeden ayrılan 22 milyar lira ile tarımsal destek sağlanması sektöre çok faydalı olacaktır. Ayrıca, Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılmasında faizler yüzde 10’un altına düşmelidir. Yine Tarım Kredi Kooperatifleri ilaç, gübre, tohum ve benzeri tarımsal ürünlerde faiz oranlarını yüzde 10’un altına çekmelidir.” ifadelerini kullandığını söyledi.
Taytak, faiz oranları yüzde 10’nun altına inmeli açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, tarımsal kredi faiz oranlarını yüzde 9’a düşürdüklerini açıkladığını, Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılarak faizlerin yüzde 9 altına düşürüldüğünü ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin de faiz oranlarını yüzde 9’a çektiklerini ifade etti.