Tayin değil kıyım – Kocatepe Gazetesi

Türk Tarım Orman-Sen 10 Numaralı Şube Başkanı ve Ormancılık Meslek ve Emek Örgütleri Platformu Sözcüsü Abdullah Umurhan, Orman Genel Müdürlüğü'ndeki yer değiştirme uygulamalarının kıyıma dönüştüğünü söyledi Türk Tarım Orman-Sen 10 Numaralı Şube Başkanı ve Ormancılık Meslek ve Emek örgütleri Platformu Sözcüsü Abdullah Umurhan, Orman Genel Müdürlüğü'ndeki tayinleri gündeme getirdi. Umurhan, 'Orman Genel Müdürlüğünde, Rotasyon uygulaması [&hellip]

Tayin değil kıyım

Türk Tarım Orman-Sen 10 Numaralı Şube Başkanı ve Ormancılık Meslek ve Emek Örgütleri Platformu Sözcüsü Abdullah Umurhan, Orman Genel Müdürlüğü’ndeki yer değiştirme uygulamalarının kıyıma dönüştüğünü söyledi

Türk Tarım Orman-Sen 10 Numaralı Şube Başkanı ve Ormancılık Meslek ve Emek örgütleri Platformu Sözcüsü Abdullah Umurhan, Orman Genel Müdürlüğü’ndeki tayinleri gündeme getirdi. Umurhan, “Orman Genel Müdürlüğünde, Rotasyon uygulaması adı altında yapılan tayinler kıyıma dönüşmüştür. Maalesef bahse konu kurum, hukuksuz uygulamaların merkezi, kanun ve kural tanımayan idarecilerin idare ettiği ve çalışanlarına zulmeden bir kurum haline gelmiştir.Orman Genel Müdürlüğünde; 13/10/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ancak Orman Mühendisleri Odası ve Ormancılık Alanında Faaliyet Gösteren Örgütlü Sendikalarca yürütmenin durdurulması ve iptali istemli, Danıştay’da davası devam eden; Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik’ hükümlerine dayanarak, zorunlu rotasyon uygulaması adı altında hukuka aykırı atamalarla adeta kıyım yapılmakta, binlerce çalışan ve aileleri sürgün edilerek mağdur edilmektedir. Atamaları yapan yöneticiler durumu izah edememekte, yapılan işlem için sadece; Bakan’ın talimatı diyebilmektedirler” dedi.
SENDİKA YÖNETİCİLERİ DE DAHİL EDİLDİ
Umurhan, şöyle devam etti:
“Rotasyon belli gruplara uygulanmış, kanunen kapsam dışı kalması gereken Orman Mühendisleri Odası ve sendika yöneticileri ile temsilcileri de kapsama dahil edilmiştir. Ayrıca özellikle platformumuza üye kuruluşların üyelerinin yapmış oldukları tercihler dikkate alınmamış, tercih etmedikleri yerlere adeta sürgün edilmiş, tercih ettikleri yerlere ise daha düşük puanlı yandaşlar atanmıştır.Bazı çalışanlar rotasyon kapsamında olmadıkları halde, demokratik haklarını kullanırlarken onurlu duruş göstererek yandaş sendikaya üye olmadıkları için rotasyon uygulaması adı altında keyfi atamalara tabi tutulmuşlardır. Orman idaresince; bu şekilde haksızlığa uğrayan meslektaşlarımızın itirazlarına karşın ‘gidin hakkınızı mahkemelerde arayın’ biçiminde fütursuzca cevaplar verilmekte, meslektaşlarımız ve ailelerine zulüm yapılmaktadır.”
EROĞLU’NA ELEŞTİRİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu da eleştiren Umurhan, “Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu göreve geldiğinden buyana uyguladığı politikalar, ormancıların aleyhine tabloyu çok ağırlaştırmış ve ormancılık kamuoyunda ormancıları sevmeyen ve üvey evlat muamelesi yapan Bakan olarak algılanmasına sebep olmuştur. Ormancılar yersiz yurtsuz bırakılmış, ormanların aleyhine, Anayasaya aykırı birçok mevzuat çıkarılmış, çalışanların huzuru bozulmuş, meslek örgütleri ve bazı sendikalar hedef alınmıştır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme