Tatlıcılar memnun – Kocatepe Gazetesi

Ramazan ayında tatlısız sofra kurulmazken, en fazla satılan tatlılar arasında güllaç ve kabak tatlısı başı çekiyor Afyonkarahisar'da her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı satışlarının Ramazan ayında arttığını söyleyen esnaflar, tatlılar arasında güllacın tahtını kimsenin sarsamadığına dikkat çekiyorlar. Ramazan ayında en fazla satılan tatlı ürünleri arasından güllaç, kabak tatlısı ve irmik helvasının geldiğini belirten [&hellip]

Tatlıcılar memnun

Ramazan ayında tatlısız sofra kurulmazken, en fazla satılan tatlılar arasında güllaç ve kabak tatlısı başı çekiyor

Afyonkarahisar’da her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı satışlarının Ramazan ayında arttığını söyleyen esnaflar, tatlılar arasında güllacın tahtını kimsenin sarsamadığına dikkat çekiyorlar. Ramazan ayında en fazla satılan tatlı ürünleri arasından güllaç, kabak tatlısı ve irmik helvasının geldiğini belirten tatlıcı esnafı bu tatlı türlerinin fazla satılmasının nedenin ise öncelikli olarak hafif tatlılar olması olduğunu belirtiyor. Afyonkarahisar denilince ilk akla gelen tatlılar arasında yer alan ekmek kadayıfının ağır tatlılar grubunda olduğu için baklava ile birlikte Ramazan’da fazla rağbet görmediğini de söyleyen tatlıcılar, “Ama her zaman olduğu gibi marka tatlımız olan ekmek kadayıfının yeri ayrı” diyor.
Tatlı satışlarıyla ilgili olarak bilgiler veren esnaflar şunları söyledi: “Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı satışlarımızda arttı. Vatandaş sofralarını tatlısız kurmuyor diyebiliriz. En çok sattığımız tatlı ise Ramazan ile özdeşleşen güllaç. Tabii vatandaşın damak zevkine göre satılan tatlı türleri de farklılık gösteriyor. Şuanda esnaflar olarak satışlarımızda diğer aylara göre gözle görülebilir bir artış olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Umarım bu durum Ramazan ayının sonuna kadar böyle devam eder.”

Bakmadan Geçme