Tat Gıda Fabrikasını Kim Aldı?

Tat Gıda fabrikasını kim aldı? Sorusu bugün internette en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, Tat Gıda fabrikasını kim aldı? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Koç Holding, Türkiye’nin büyük üretim yelpazesine sahip Tat Gıda hisselerin yüzde 49’unu sattığını duyurdu.

TAT GIDA NEDİR?

1967 yılında Tat Konserve adıyla Koç Holding tarafından Bursa’da kurulan Tat Gıda Bursa’nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçeleri ile İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan tesislerinde salça, ketçap, mayonez, domates ürünleri, sebze konservesi üretimi gerçekleştirmektedir.

1965 yılında Amerikalı bir şirket ile İsviçreli Migros’un teknik destek Tat Konserve fabrikasının kurulmasına karar verildi. Portekiz’den getirilen tohumlar ile 2 yıl boyunca denemeler yapıldı. Başarılı denemeler sonucunda Koç Grubu’nun %65,8, Türkiye Şeker Fabrikaları’nın %25, Şeker Sigorta’nın %4,2 ve Migros’un %5 oranındaki ortaklığıyla Tat Konserve ve Sanayii A.Ş. kuruldu.

1967 yılında Vehbi Koç’un Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde açtığı fabrika üretime başladı. 1977 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde üretim yapan Beytaş Karacabey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ortak olunması ile 1983’te tamamen satın alınmasıyla Karacabey Fabrikası Tat Konserve’nin parçası haline geldi.

1989’da Dosan Konserve’ye ait Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki fabrika satın alındı.  2007 yılında  bu fabrika, maliyetleri yükseldiği ve verimsiz hale geldiği için İzmir’in Torbalı ilçesine taşındı.

TAT GIDA FABRİKASINI KİM ALDI?

Koç Holding, 8 Ocak 2024 tarihinde sahip olduğu hisselerin Memişoğlu Tarım Ürünleri (TAT Bakliyat) firmasına satıldığı açıklandı. 1991 yılında Mersin’de kurulmuş olan Memişoğlu Tarım Ürünleri, Şerafettin Memiş tarafından yönetilmektedir. Memişoğlu Tarım Ürünleri; çeşitli tarım ürünleri üretimi, ihracatı ve satışı yapmaktadır.

Bakmadan Geçme