Taşpınar, tarihe tanıklık ediyor – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte yeniden okuyucularıyla buluşan Taşpınar Dergisi'nin son sayısı da Afyonkarahisar tarihine adeta ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar’ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok tarihi konuyu okuyucularının beğenisine sundu. Kapağında 'Türk sinemasında Afyonkarahisar 2' konulu çalışmaya yer verilen Taşpınar Dergisi'nin içeriğinde Afyonkarahisar tarihine [&hellip]

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte yeniden okuyucularıyla buluşan Taşpınar Dergisi’nin son sayısı da Afyonkarahisar tarihine adeta ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar’ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok tarihi konuyu okuyucularının beğenisine sundu.
 Kapağında ‘Türk sinemasında Afyonkarahisar 2’ konulu çalışmaya yer verilen Taşpınar Dergisi’nin içeriğinde Afyonkarahisar tarihine not düşmüş pek çok kişinin biyografisinin yanında ilimiz tarihinden farklı bir çok konu yer alıyor.
Dergide başlıca yer alan konuların içerisinde tarihe tanık yapılar, yabancı basınında Afyonkarahisar-2, eski simalar, hemşehrimiz EZOP, Köse Bacak Abdullah, Yeni Camii ve Külliyesi, Örnek Bir İnsan Kamil Miras, Edebiyatımızda Afyonkarahisar- Torfilli Çiftliği, Afyonkarahisar’ın Çanakkale Türküsü, Karahisar- Sahip Nüfus Defterlerinden Örnekler, Gazilerden Hatıralar-2, Bolvadin Sadaka Taşları, Afyonkarahisar’da Gezekler-1, Tarihten Gelen Ses Afyon Musiki Cemiyeti, Afyonkarahisar Müzik Kültürüne Hizmet Edenler, Afyonkarahisar’da Mevlevilik ve Musiki, Afyonkarahisar’da Müzik Eğitimine Dair, Halk Evi Yayın Organı Taşpınar’daki Müzik Yazılarının Analizi, 1940’da Halk Evi’nde Bir Edirneli Aile: Kayallar gibi birbirinden farklı pek çok ilgi çekici konu yer alıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme