Taşpınar Dergisi’nin 19’uncu sayısı çıktı

1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayıları okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor.Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle yayın hayatına yeniden devam eden Taşpınar Dergisi’nin 19. sayısı Afyonkarahisar tarihine ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar’ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok [&hellip]

1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayıları okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle yayın hayatına yeniden devam eden Taşpınar Dergisi’nin 19. sayısı Afyonkarahisar tarihine ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar’ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok tarihi konuyu okuyucularının beğenisine sundu. Kapağında, Afyonkarahisar’da eski mezarlıkların tarihi bir fotoğrafına yer verilen dergide Mimar Erdoğan Emre, Yusuf Kurşun’u namı diğer ‘Mezarcı Yusuf’u kaleme aldı. Dergide ayrıca Mustafa Mühsürler’in yazısı ile eski Sebze Haline, Hanönü’nde geçen anılara yolculuk yapıldı.
Abdülkadir Kalenderoğlu şehrimizin önemli manevi mimarlarından Hayran Veli Sultan’ı tanıtırken Fevzi Kaya ve Mevlüt Üyümez İslam tarihinde önemli bir isim olan Seyyit Battal Gazi’nin mezarının yeni bulgular ışığında Afyonkarahisar’da olabileceğini kaleme aldılar. 17. Sayının ilk bölümünde yayımlanan hemşehrimiz Sanayici, İşadamı büyüğümüz Orhan Yavuz’un anılarının 2. bölümüne de bu sayıda yer verildi. Afyonkarahisar’ın tabiat harikalarından Akdağ Tabiat Parkı’nı Faruk Bangir kaleme alırken Cumhuriyet Döneminde ilimizde bazı yapılarda mimar olarak imzası bulunan Süreyya Yücel’i Hasan Tahsin Günek’ kaleme aldı.

Bakmadan Geçme