Taşpınar Dergisi tarihe ışık tutmaya devam ediyor

Afyonkarahisar tarihine ışık tutan Taşpınar Dergisi’nin 25. sayısı okuyucularıyla buluştu   Yerel kültürü tanıtma ve aktarma amacıyla hazırlanan Taşpınar Dergisi'nin yeni sayısında ilk kez okuyucuların karşısına çıkacak fotoğraflar ve belgeler yer aldı. Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayıları ile okuyucularıyla buluşmaya [&hellip]

Afyonkarahisar tarihine ışık tutan Taşpınar Dergisi’nin 25. sayısı
okuyucularıyla buluştu

Yerel kültürü tanıtma ve aktarma amacıyla hazırlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayısında ilk kez okuyucuların karşısına çıkacak fotoğraflar ve belgeler yer aldı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayıları ile okuyucularıyla buluşmaya devam ettiği kaydedilerek, “Taşpınar Dergisi her sayısında birbirinden özel ve daha önce ele alınmamış tarihi konulara ışık tuturak, tarihin önemli anlarını günümüze ulaştırıyor. Osmanlı’dan bugüne Afyonkarahisar’da idamlar, Arkeoloji Müzesinde bulunan koleksiyonlar, Bolvadin’de bir İslam Mücahidi Abdülvehhab Gazi, Emirdağ Yöresinde evlilikte eski adetler, Büyük Utku anıtının hikayesi ve Mescidi Aksa’da Son Askeri gibi bir çok eser Taşpınar Dergisinin 25. Sayısında yer alıyor.” denildi.
“AFYONKARAHİSAR’IN YÜZ AKI”
Derginin sunuş yazısını kaleme alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Taşpınar’ın yeni bir sayısı ile merhaba. Her geçen gün kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerimize sahip çıkarak, Afyonkarahisar’ın örf, âdet ve geleneklerini ölümsüzleştiren, genç nesillere aktaran Taşpınar Dergisi yayıncılık alanında ilimizin yüz akı. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak aksatmadan yayınladığımız dergimiz elinizdeki 25. sayısı ile yine pek çok konuya ilk kez değiniyor, gün yüzüne çıkartıyor. Elbette ki bu sayının elinize ulaşmasında birçok kişinin emeği var. Başta her biri adeta kuyumcu titizliği ile konuları ele alan yazarlarımız. Her sayıda üşenmeden, bıkmadan farklı konuları ele alan yazarlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Yerel tarihi gün yüzüne çıkartma çabalarımız dergimizle sınırlı kalmıyor. Afyonkarahisar Belediyesi olarak duyurusunu yaptığımız “Yerel Tarih Yarışması” ile bu konuda farklı çalışmaların ortaya çıkacağından eminiz. Gerekli şartları taşıyan tüm okurlarımızın katılımını bekliyoruz. Tüm okurlarımıza sağlıklı günler dileklerimle, daha nice 25’inci sayılara…” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme