Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşoluk’lu Kadın Güreşçi Finalde Ter Dökecek

Taşoluk Spor Kulübü sporcusu Güreşçi Fatma Yılmaz Avrupa Güreş Şampiyonasında Finale kaldı.

Taşoluk Spor Kulübü sporcusu

Sırbistan’da 24-30 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, Türkiye’yi kadınlar 43 kilogram kategorisinde temsil eden Taşoluk Belediye Spor Kulübü güreşçisi Fatma Yılmaz, gösterdiği üstün performansla adını finale yazdırdı.

Taşoluk’lu Kadın Güreşçi Finalde Ter Dökecek

Yarı finalde Bağımsız Sporcu Belarus Alina Mazharouskaya’yı 13-2 teknik üstünlükle mağlup eden Yılmaz, büyük bir başarıya imza attı. Afyonkarahisar’dan yükselen bu genç yetenek, başarısıyla hem şehrini hem de ülkesini gururlandırdı. Yarı final mücadelesinde baştan sona üstün bir performans sergileyen Fatma Yılmaz, rakibi Mazharouskaya’yı neredeyse her pozisyonda zor durumda bırakarak maçın kontrolünü elinde tuttu. Teknik üstünlüğüyle öne çıkan Yılmaz, aldığı puanlarla final yolunda emin adımlarla ilerledi. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Fatma Yılmaz’ın bu büyük başarısını kutlayarak, “Fatma Yılmaz’ın elde ettiği başarı hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Kendisi, azmi ve disipliniyle genç sporcularımıza örnek teşkil etmektedir. Onun bu başarısında emeği geçen antrenörü Yakup Yağcı’yı da ayrıca tebrik ediyorum. Finalde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Antrenör Yakup Yağcı, Fatma Yılmaz’ın performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Fatma, çalışmalarının karşılığını alarak finale yükseldi. Disiplini, çalışkanlığı ve hırsıyla bunu fazlasıyla hak ediyor. Onunla gurur duyuyorum ve finalde de en iyi şekilde mücadele edeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Fatma Yılmaz’ın güreşe olan ilgisi, çocuk yaşlarda başladı. Taşoluk Belediye Spor Kulübü’nde antrenmanlara başladığında gösterdiği yetenek ve azim, kısa sürede dikkat çekti. Antrenörünün yönlendirmesi ve ailesinin desteğiyle bu sporda hızla ilerleyen Yılmaz, katıldığı birçok turnuvada önemli başarılar elde etti. U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda finale kadar yükselmesi, bu azim ve çalışkanlığın bir sonucu olarak görülüyor. Yılmaz, finalde karşılaşacağı rakibine karşı da hazırlıklarını sürdürüyor. Kazanmak için çabaladığını belirten Yılmaz,, “Bu noktaya gelmek için çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Finalde de en iyi performansımı sergileyerek ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.” dedi.