'Taşlaşan' damar tedavi edildi – Kocatepe Gazetesi

Göğüs ağrısı nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvuran ve koroner arter hastalığı teşhisi konan 66 yaşındaki G.Ç.'ye Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İlker Alat başkanlığında Op. Dr. Ersin Çelik ile birlikte Bypass ameliyatı yapıldı. Doç. Dr. İlker Alat ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada 'Hastanın kalpten çıkan ve en büyük damar olan aort damarı tamamen kireç [&hellip]

Göğüs ağrısı nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvuran ve koroner arter hastalığı teşhisi konan 66 yaşındaki G.Ç.’ye Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İlker Alat başkanlığında Op. Dr. Ersin Çelik ile birlikte Bypass ameliyatı yapıldı. Doç. Dr. İlker Alat ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada; “Hastanın kalpten çıkan ve en büyük damar olan aort damarı tamamen kireç tutarak “Porselen Aorta” haline geldiği yani adeta taşlaştığı görüldü. Özel tekniklerle ameliyattan önce planladığımız tüm damarlara bypass yaparak hastamızın ameliyattan göreceği faydayı en üst düzeye çıkardık. Bu vaka hastanemizde kalp ve damar cerrahisi alanında üst düzey bir bilgi ve tecrübe birikimiyle birlikte başarılı bir performansın sergilendiğinin ve tam bir ekip uyumunun yerleştiğinin en güzel kanıtlarından birisidir” dedi.
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan, açıldığı günden bu yana sayısız ilklere başarıyla müdahale eden Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi çalışanlarına yine bir ilki özveriyle gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Bakmadan Geçme