• Haberler
  • Genel
  • TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI – Kocatepe Gazetesi

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI – Kocatepe Gazetesi

T.C. AFYONKARAHİSAR Örnek No: 64 1.SULH HUKUK MAHKEMESİ DOSYA NO : 2011/921 Esas-2011/1333 Karar TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi,evsafı :Afyonkarahisar-Merkez—Marulcu Mahallesi cilt:34 sayfa:3315, 807 ada 399 parsel sayılı betonarme apartman ve arsası vasıflı taşınmazın birinci kat 4 bağımsız bölüm nolu mesken nitelikli olarak tapuya kayıtlı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının yazısına [&hellip]

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. AFYONKARAHİSAR Örnek No: 64
1.SULH HUKUK MAHKEMESİ
DOSYA NO : 2011/921
Esas-2011/1333 Karar
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi,evsafı :
Afyonkarahisar-Merkez—Marulcu Mahallesi cilt:34 sayfa:3315, 807 ada 399 parsel sayılı betonarme apartman ve arsası vasıflı taşınmazın birinci kat 4 bağımsız bölüm nolu mesken nitelikli olarak tapuya kayıtlı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının yazısına göre imar planında konut alanında kaldığı ve ayrık nizam 4 kat % 40 inşaat müsadeli olduğu bildirilen, yapılan keşifte Cumhuriyet Mah. Ömer Müsevit cad. Gümüşdere apt. no: 14 K.1 D.4 adresinde bulunduğu, yaklaşık yüzölçümü 91m2 ve 3+1 ve kaloriferli olan dairenin elektrik ve su tesisatı bağlantılı arızaları bulunduğu, radyatörlerin kısmen sökülmüş olduğu çok kirli ve bakımsız olup Cumhuriyet Lisesi ve Ticaret Lisesinin karşısında olduğu belirlenen kısıtlı Mehmet Aktolun adına kayıtlı taşınmaz 77.488,41.-TL den aşağı olmamak kaydıyla satılacaktır.
SATIŞ ŞARTLARI:
1- Satış 12.07.2013 günü saat 14.00-14.10 arasında, Afyonkarahisar Belediyesine ait Karaman mah. Karaman İş Mrk. K.6 daki Belediye Tahsilat Şefliği Tellaliye Salonunda vasinin de hazır bulunması kaydıyla açık artırma usulüyle yapılacaktır. Bu artırmada rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 06.08.2013 günü aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememiş ise sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi satıcıya, ihale pulu, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Yasal KDV alıcıya aittir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (* ) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde Memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- İhaieye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrütfaizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Memurluğumuzca tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/921 esas sayılı dosya numarası ile Mahkememize başvurmaları İHALENİN VESAYET MAKAMININ ONAYI İLE TAMAMLANACAĞI ilan olunur. 30/05/2013
(* ) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri dahildir.
Yönetmelik örnek no:27
NOT:Tebligat yapılamayan tüm ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur. Basın-937
www.bik.gov.tr

Bakmadan Geçme