• Haberler
  • Genel
  •  'Taşın altına elimizi değil başımızı koyduk'

 'Taşın altına elimizi değil başımızı koyduk'

CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, seçim sürecinde yapılan kara propagandalara pabuç bırakmayıp Millet İttifakı bileşenleri olarak taşın altına ellerini değil başlarını koyduklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafndan bugün sabah Yeşilyol Caddesi üzerinde bir kafede kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP İzmir Milletvekilleri [&hellip]

CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, seçim sürecinde yapılan kara propagandalara pabuç bırakmayıp Millet İttifakı bileşenleri olarak taşın altına ellerini değil başlarını koyduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafndan bugün sabah Yeşilyol Caddesi üzerinde bir kafede kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda; CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Oktay Sındır, Sevda Erden Kılıç ve Aydın Milletvekili Evrim Karakuz, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, SP İl Başkanı Beytullah Karataş, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, partililer ve basın mensupları katıldılar.  Toplantıya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın rahatsızlığı nedeniyle hastanede olduğu için toplantıya katılamadığı açıklandı.

“14 MAYIS’TA BALKON KONUŞMASI HEVESLERİ KURSAKTA KALDI”

Toplantının açılışını CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme yaptı. 14 Mayıs seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması sebebiyle CHP genel merkezi nezdinde bölgede görevlendirilen milletvekilleriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Seçme, “Bu süreç içerisinde kısa zamanda çok büyük işler yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Genel merkezimize ve sayın vekillerimize bu anlamda bize destek oldukları için çok teşekkür ediyorum. Millet İttifakı değerli il başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla yoğun ilçe temsilcileri, sandık görevlileri ve müşahitler anlamında yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün son kalan beş altı ilçemizdeki ziyaretleri,  toplantılarımızı bitirdikten sonra müşahit atamaları ve diğer görevleri yapmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Seçimin ikinci tura kalmasıyla, 14 Mayıs akşamı zafer kutlama hazırlığında bulunanları balkon konuşmasına çıkmaya hazırlananları heveslerini kursağında bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.

“HALKIMIZIN NET TAVRI DEĞİŞİMDEN YANA”

“14 Mayıs akşamı Cumhur İttifakı’nın umutları o kadar zayıftı ki seçimin ikinci tura kalmasından dolayı yaşadıkları sevinci şehirlerin sokaklarına ve meydanlarında gösterdiler.” diyen Seçme, “Biz çalışmalarımızla, gayretlerimizle, emeklerimizle 28 Mayıs akşamı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 13’ncü Cumhurbaşkanımız olarak Çankaya Köşkü’ne çıkartmak için tüm Millet İttifakı bileşenleriyle gece gündüz çalışmaktayız. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda olumlu sonuçlar gelmektedir. Halkımızın değişimden yana tavrı oldukça nettir. Bu anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE İKİ HATTA 3. VEKİLİ ÇIKARABİLİRİZ”

Afyonkarahisar’ın zor bir coğrafya olduğunu belirten Seçme, “Geçtiğimiz seçim sürecinde de Millet İttifakı bileşenleriyle genel merkezimiz tarafından kontenjan uygulaması yapılmış bir iliz. Daha önceki milletvekilliği seçimimizde seçimlerinde 68 bin civarında olan oyumuz 90 binler seviyesine çıkmıştır. Oy anlamında artış yaşanmaktadır. Uzun yıllar tüm il, ilçe teşkilatlarımız, milletvekilimizin gayretli ve yoğun çabaları sayesinde Afyonkarahisar’da tabii ki siyasette başarı kazanmaktır. Ama başarının oranların yükselmesi de bence başarının bir kriteridir. Afyon gibi İç Anadolu’ya yakın illerimizde değişim kolay olmuyor ve iktidarın devlet imkânlarıyla üzerimizde oluşturmaya çalıştığı algılar, çeşitli baskılarla biz önümüzdeki dönemde ki ikinci milletvekilimiz de çok az bir oyla çıkaramamış bulunmaktayız. Önümüzdeki süreçte ben bu ikinci vekili hatta üçüncü vekili çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Ama şu an itibariyle oylarımızın artması umut verici. Ama bizim için başarı kriteri değildir.”

“MİLLET İTTİFAKI OLARAK BAŞIMIZI TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Millet İttifakı İl Başkanlarıyla ilk tur Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde de sürekli irtibat halinde olduklarını dile getiren Seçme, “Şu anda da yoğun çalışmalarımız sürüyor. Tüm il, ilçe, belde teşkilatlarımızı toplayıp ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimine yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili bir aksaklığımız bulunmuyor. Yeni müşahit görevlendirmeleri anlamında her sandığa üç veya dört müşahit sandık görevlisinin dışında olacak şekilde tüm partiler tek yürek, tek bilek olmuş durumdayız. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Süreçte yapılan kara propagandalara pabuç bırakmayarak bütün Millet İttifakı bileşenleri olarak elimizi değil başımızı taşın altına koymuş durumdayız. Yoğun çalışmalarımız devam etmekte. Seçimin ikinci tura kalmasında alınan oy yüzdeleri vesaire değil. Maç sıfır sıfırdan başlayacak. Bildiğiniz üzere. Sıfır sıfırdan başlayan bir maçta yüzde 49,5, yüzde 44,5, yüzde 45’in bir anlamı olmadığı aşikâr. Biz ikinci turda milletimizin Afyonkarahisar’ın ve milletimizin değişimden yana tavır koyacağından eminiz. Bu anlamda da bu seçimler değiştikten sonra hak, hukuk, adalet ve liyakat özelinde kanunlarda yapılacak değişikliklerle ilgili sayın vekillerimiz de buradalar. Bu anlamda genel merkezimizin, genel merkezlerimizin ve Millet İttifakı’nın çalışmalarıyla bu konuda gerekli düzenleme ihtiyacı varsa bu konuda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.” diye konuştu.

“İKİNCİ TUR SEÇİM DEĞİL REFERANDUM”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, 27. dönem İzmir Milletvekilliği görevinden sonra 28. Dönem Milletvekilliği görevine seçildiğini söyledi. Kılıç, “Seçim dönemlerinden basın emekçileride siyasetçiler kadar çok yoruluyorlar. Yerel medya hakikaten Anadolu’nun tüm illerinde zor imkânlarla, zor şartlar altında görevimizi yapmaya çalışıyoruz. O yüzden tüm medya çalışanlarının emeğine, yüreğine sağlık diyorum. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. Seçim ikinci tura kaldı. Başkan’ımızın da söylediği gibi aslında sıfır sıfır başladı ve bu ikinci turdan öte bu bir seçim değil referandum. Vatandaşlar sıfırdan oturup karar verecekler. Hakikaten karanlığımı savunacaklar, aydınlığımı savunacaklar. Yoksa Cumhur İttifakı’nın birlikte olduğu partilerin yaptıkları ortadadır. Seçim çalışmaları ortadadır. Montaj videolarla, iftiralarla, yalanlarla bir seçim çalışması götürdüler. Biz Millet İttifakı bileşenler olarak hepimiz vaatlerimizi anlattık, sevgi dili kullandık. Kutuplaştıran, ötekileştiren dilin karşısında birleştiren birleşerek kazanacağımızı söyleyerek ilerledik. Hakikaten Sayın Genel Başkanlarımız da illerde il başkanlarının ilçelerde ilçe başkanlarımız süreci çok güzel götürdüler. Şimdi de hep beraber tüm illerde ittifak partileri olarak hep birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşa ulaşamadıklarımızı anlatıyoruz. Ya da bizi yanlış anlayanlara da doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Güzel bir seçim süreci geçirdik. Kaldı dört günümüz. Biz kazanacağımıza inanıyoruz. Belki ilk günler vatandaşta da siyasetde bir hafif bir umutsuzluk olmuş olabilir. Ama herkes hemen silkelendi. Çalışmalara devam ediyor. Motivasyonumuz çok yüksek. Sahada vatandaşların da motivasyonu yüksek. Biz hepimiz inanıyoruz ki biz kazanıyoruz. Bu seçimi alacağız ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne hep beraber göndereceğiz. Ondan sonra bu ülkede hakikaten herkes hak ettiğini alacak. Bu ülkeye demokrasi gelecek, bu ülke adalet gelecek. Bu ülke de özgürlükler gelecek. Yer altı yer üstü kaynaklarıyla bütün kaynaklara sahip. Bu güzel ülkemiz dünyada da hakettiği değeri görecek diyorum.” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN İLK TURDA GÜVENOYU ALAMADI”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır, birkaç gün sonra Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir Cumhurbaşkanı seçimi ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Sındır şöyle konuştu: “Birkaç gün sonra Türkiye kaderini belirleyecek bir seçimle karşı karşıya kalacak. Ben öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Birinci tur seçim yapıldı. Milletvekillikleri belirlendi. Ancak Cumhurbaşkanlığı anlamında Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeden, bu milletten güven oyu almamıştır. Yüzde 49,5 densede bu sandığa gidip geçersiz oylar çıktıktan sonra kalan geçerli oylar üzerinden bir orandır. Oysaki sandığa gitmemek de bir seçimde bir tercihtir. Ve diğer adaylara verilen tercihler de dikkate alındığında toplam seçmen üzerinden Sayın Recep Tayyip Erdoğan aldığı oy yüzde 42,2’dir. Bu milletin yani Türkiye’de toplam seçmenin yüzde 58’e yakın bir kısmı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a birinci turda güven oyu vermemiştir. Ne oldu? Bunun altını çizerek vurgulamak istiyorum. Şimdi ikinci tur var önümüzde. Tabii sandığa gitmeyen ve geçersiz oyların oranına baktığımızda da yüzde 14,7’dir. Çok büyük bir orandır. Yüzde 14,7 oranında seçmen ya sandığa gitmemiş ya da oyları geçersiz. Bunun üzerinden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gitmeyen bu oylar yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güven oyu vermeyen oyların toplamı Sayın Sinan Doğan ve Muharrem İnce’yle birlikte 12 milyon 457 bin 385 seçmen Sayın Kılıçdaroğlu dışında ikinci turda kararını yeniden değerlendirip ya sandığa giderek büyük olasılıkla da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tercih edecektir. Bu seçmenin yüzde 20’ye yakın bir seçmen olduğunun altını çizmek istiyorum. Türkiye’de kutuplaşan, ötekileştirilen öfke, kin ve nefret diliyle toplumu, milletimizi ayrıştıran, bölen bir siyaset dili biz bunun artık son bulmasını diliyoruz. Bu seçimlerin Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel geleceğine dair önemi ve bekası adına önemini altını çizerek vurguluyoruz. Ama bunun yanında milletimizin, geleneklerimizin, geçmişten gelen öyle bir kültür oluştu ki altılı masa Millet İttifakı içerisinde temsil edilen siyasi partiler ve siyasal anlayış bir masada bir araya geldi. Türkiye’nin geleceğine dair bir arada kimi yerde kimi konularda farklı oluyor olsak da Türkiye’nin geleceğine dair samimiyetle kardeşçe, dostça bir muhabbet edebiliyor. Seçim sürecinde dayanışma içerisinde olabiliyor. Türkiye’nin buna çok ihtiyacı var.”

“TBMM SEÇİLMİŞ YENİ VEKİLLERİYLE GÖREVE DEVAM ETMELİDİR”

Sındır sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin sonuçlarını YSK açıkladı. YSK neden hala milletvekili kesin sonuçlarını açıklamaz? Niye Resmi Gazete’de yayınlanmaz? 15 Mayıs Pazartesi günü seçim sonrası, ilçe başkanlığına itirazın başlayıp bittiği gündü. 16 Mayıs Salı günü il başkanlık il seçim kurullarına yapılan itirazların başlayıp bittiği gündü. 17 Mayıs Çarşamba günü de YSK’ya itirazların başlayıp bittiği gün olması gerekirdi. Hala itirazlar devam ediyor diyerek öteleniyor. Nedenini çok iyi biliyoruz. Bu ülkede PKK’ya terör örgütü diyemeyen, Türk bayrağı isminden rahatsız olan Türk isminin kurum ve kuruluşlarda ve anayasada bulunduğu yerden rahatsız olan, Hizbullah terör örgütü demeyen bir anlayışın mecliste Cumhur İttifakı tarafından taşındığı yemin törenindeki krizin milletin huzurunda yaşanmasından duydukları endişe nedeniyledir. YSK bir yüksek yargı organııdır. Maalesef bu erteleme konusunda kesin kararını seçim sonrasına bırakma konusunda ısrarcı. Derhal kesin kararını açıklamalı Resmi Gazete’de yayınlanmalı ve üç gün içinde TBMM toplanmalıdır. Bu boşluk sadece seçime yönelik bir mesele değildir. Gazi Meclisimiz şu anda hala 27’nci dönem milletvekillerinin yetkisiyle devam ettiği bu süreç belirsiz sürecin derhal son bulması gereklidir. TBMM seçilmiş yeni vekilleriyle görevine devam etmelidir diyorum. Seçimlerin ülkemize, milletimize, vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı olarak 28 Mayıs Pazar günü sandıktan çıkıp, hepimizin rahat bir nefes alması ve 85 milyonun mutlu, huzurlu bir geleceğinin garantisi olarak seçimden çıkacaktır diyorum.”

“AFYON’UN HAYATIMDA ÖNEMLİ YERİ VAR, BİZİM DİLİMİZ BİRLEŞTİRİCİ”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakuz, toplantının son konuşmasını yaptı. Afyonkarahisar’ın hayatında büyük bir önemi olduğunu belirten Karakuz şunları söyledi: “Ben ilkokulu ve ortaokulu Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde okudum. Ayrıca avukatlık stajımı da rahmetli CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın yanında yaptım. Afyonkarahisar’a milletvekili olarak gelmek beni hem gururlandırdı hem de çok duygulandırdı. Zor, yorucu, yoğun bir seçim sürecinden çıktık. Şimdi ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimine gidiyoruz. İktidar kamplaştıran, kutuplaştıran, korkutan, algı yürüten bir siyaset yürütmesine rağmen biz Millet İttifakı olarak birleştiren,  bütünleştiren bri dili tercih ettik ki zaten programımız ve hayata bakışımız bu şekildedir. Biz 28 Mayıs’ta vatandaşlarımızın sandığa gideceğini, bu korkutan, ötekileştiren, kutuplaştıran siyaset yerine bütünleştiren, birleştiren siyaseti tercih edeceğine inanıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın sandığa gitmelerini, sandığa gitmemiş vatandaşlarımıza ulaşarak onları da sandığa götürmelerini öneriyoruz. İnşallah ikinci tur sonrasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı olacak ve tüm Türkiye’ye bolluk, bereket, huzur, adalet, eşitlik ve özgürlük gelecek.”

> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme