• Haberler
  • Genel
  • “Taşeronlaşma siyasilerin ve sendikaların ayıbı”

“Taşeronlaşma siyasilerin ve sendikaların ayıbı”

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay: Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, taşeronlaşmayı “ayıp” olarak nitelendirerek, bu konuda siyasi partilere dosya sunacaklarını söyledi. Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 240 bini aşkın işçiyi ilgilendiren kamu sözleşmelerinin de genel seçimden önce bitirilmeye çalışıldığını aktardı.Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin [&hellip]

"Taşeronlaşma siyasilerin ve sendikaların ayıbı"

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay:

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, taşeronlaşmayı “ayıp” olarak nitelendirerek, bu konuda siyasi partilere dosya sunacaklarını söyledi. Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 240 bini aşkın işçiyi ilgilendiren kamu sözleşmelerinin de genel seçimden önce bitirilmeye çalışıldığını aktardı.
Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de sık sık gündeme getirdiği işyerlerinde taşeron işçi çalıştırılmasını eleştirdi. Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nde basın toplantısı yapan Atalay, “Taşeronlaşmayla ilgili sıkıntılarımız var. Örgütlenmeyle ilgili sıkınıtılarımız var. Afyon’da sendikanın biri özel sektöre girip örgütlenmeye kalktığı zaman sağ partisinden olsun, sol partisinden olsun işçileri kapı önüne koyuyorlar. 2011 yılında bu ülkeye yakışmıyor” dedi.
Taşeronlaşma eleştirisi
12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinden önce konuyu siyasi partilerin gündemine taşıyacaklarını aktaran Atalay, “Bir an evvel bu örgütlenmeyle ilgili yeni düzenleme yaptırmamız gerek. Ana muhalefet partisi de bunu iyi taşıyor. Taşeronlaştırmayla ilgili sorunu çözmek durumundayız. Taşeronlaşma bu ülkenin ayıbı, hem siyasilerin hem sendikaların hem de Türkiye’nin ayıbı. Çünkü asgari ücretin altında ücretle çalışan insanlarımız var. Bu Türk-İş’in seçimden önce siyasi partilere sunacağı bir dosya olacak” diye konuştu.
Kamu sözleşmeleri, seçimden önce
Atalay’ın basın toplantısında dile getirdiği bir başka konu da kamu sözleşmeleri oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 240 bini aşkın işçiyi ve onların aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi ilgilendiren kamu sözleşmelerinin seçimden önce bitirilmesi için gayret gösterdiklerini aktaran Atalay, “Arzumuz seçimden evvel kamu sözleşmelerini bitirmek. Bununla ilgili Kamu Koordiransoyohn Kurulu’nu tekrar toplayıp bu süreci hızlandırmak istiyoruz. Şu anda 240 bine yakın işçimizi, onların aileleriyle birlikte 1 milyon kişiyi ilgilendiren Türkiye’nin önemli konularından birisi kamu sözleşmesi. Türk-İş’in önceliği iş güvencesi, birinci önceliğimiz” ifadelerini kullandı.
“Polise tokat, içimize sinmiyor”
Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Ergün Atalay, siyasi ve ekonomik bakımdan özgürlüklerin önemine işaret etti. Özgürlüklerin farklı anlaşılmaması gerektiğinin altını çizen Atalay, Nevruz olaylarında başkomisere tokat atan BDP Milletvekili Sabahat Tuncel’i de eleştirdi ve şöyle konuştu:
“Nevruz olaylarında bir milletvekilinin bir Emniyet görevlisine attığı tokadı kabul etmiyoruz, içimize sinmiyor. Milletvekilinin yaptığı hareket, bizleri rencide etmiştir. Fidan gibi bir Türk polisine tokat atmak kimsenin haddi değildir. Özgürlükle bunun alakası yoktur. Dokunulmazlığı olmasaydı böyle bir harekette bulunamazdı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme