• Haberler
  • Genel
  • 'Taşeron uygulamasına son vereceğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Taşeron uygulamasına son vereceğiz' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, seçilmesi hâlinde Belediye'deki taşeron işçi uygulamasına son vereceklerini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP Belediye Meclisi adayları, Belediye-İş Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. ADAM KAYIRMACILIK BİTECEKZiyarette konuşan CHP Afyonkarahisar Belediye [&hellip]

“Taşeron uygulamasına son vereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, seçilmesi hâlinde Belediye’deki taşeron işçi uygulamasına son vereceklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP Belediye Meclisi adayları, Belediye-İş Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti.
ADAM KAYIRMACILIK BİTECEK
Ziyarette konuşan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Belediye’deki tüm işçilerin işgüvencesine sahip olacaklarını kaydetti. Ecer, “Belediye’de çalışan herkesin işgüvencesi olacak. Taşeron uygulamasına son vermek istiyoruz. Taşeron uygulama, işçi haklarının, üretenlerin aleyhinde olan bir uygulama. Sanki işverenler, bu uygulamadan kazançlı çıkıyor gibi görünseler de çalışanların iş memnuniyetsizliğine neden olduğunu düşünüyorum. Bu insanların yeterli hizmet vermemesinden dolayı vatandaşlarda da mennuniyetsizlik görülüyor. En iyi verimi sağlamak için çalışacağız. Adam kayırmacılık olmayacak. Belediye çalışanları da halkımız da mutlu olacak” dedi.
SENDİKASIZ ÇALIŞIYORLAR
Belediye’de göreve göre çalışan anlayışını yerleştireceklerini belirten Ecer, “Biz, emeğin en yüce değer olduğunu kabul eden bir partinin mensuplarıyız. Bunu her ortamda söylüyoruz. Belediye-İş, Belediye’nin örgütlü bir işçi kuruluşu. Biz inşallah 30 Mart’tan sonra belediye çalışanları arasındaki farklılığı ortadan kaldıracağız. YÜNTAŞ’tan yüzlerce işçi, iş güvencesiz, sendikasız çalıştırılmakta. Akşam eve giderken işte kalıp kalamayacağından haberi olmadan ‘yarın gelme’ denebilecek bir durumda çalışıyorlar. Biz seçildiğimiz takdirde Belediye’de çalışan herkesin işgüvencesi olacak. Biz seçildikten sonra ‘Daha önceki dönemin çalışanlarıdır’ diyerek bir kişinin bile işine son vermeyeceğiz” diye konuştu.
HEM BAŞKAN, HEM AMİR SEÇİYORUZ
Belediye-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin de Mehmet Ecer’le tanışıklığının eskiye dayandığını kaydetti. Şahin, “Sizi burada görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Belediye Başkan Adayı’nı eskiden beri tanıyoruz. Gönlü insana dönük bir ağabeyimizdir. Başarılar diliyorum. Belediyecilik meşakatli bir iş. Biz Belediye Başkanımızı seçiyoruz, hem de amirlerimizi seçiyoruz. Bizim için bu çok daha önemli. Bundan dolayı bu seçimin sizlere ve Afyon’a hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme