• Haberler
  • Genel
  • 'Tasarruf İstenirken Ciddi İsraf Ortaya Çıkıyor'

'Tasarruf İstenirken Ciddi İsraf Ortaya Çıkıyor'

İGM Sandıklı MHP Üyesi Ali Açıkgöz, Güneş Enerji Santrali şirketlerinden devletin sadece tüketilen enerji çerçevesinde mahsuplaşmasının israfa neden olduğunu, tasarruf planlanırken ciddi bir israfın ortaya çıktığını söyledi. Açıkgöz, yatırımcı mağdur edilmeden konuya çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı üçüncü birleşimi tamamlandı. Meclis üyeleri 10 Ekim 2024 sabahı dördüncü birleşim için bir araya gelecek.

'Tasarruf İstenirken Ciddi İsraf Ortaya Çıkıyor'

ESKİ MECLİS ÜYELERİ TOPLANTIYI İZLEDİ

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) eski üyeleri meclis üyelerini ziyaret ederek anılarını tazeledi. Meclisin eski üyeleri; Ali Altan, Gültekin Özdemir, İsmail Aktürk, Hüseyin Duran, İsmehan Nergiz, Murat Dikmen, Necati Şevik İl Genel Meclisinin Ekim ayı üçüncü toplantısını izlediler.

“TASARRUF AMACINDAN SAPILDI” 

Sandıklı ilçesinin Ballık Köyünde, tapusunda Karagedik Mevkii, 1784 parsel numarası ile kayıtlı, Güneş Enerji Santrali amaçlı nazım ve uygulama imar planında plan notu değiştirilmesi amacıyla hazırlanan İmar Planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyon kararı oybirliğiyle kabul edildi. Konu hakkında söz alan İGM Sandıklı MHP Üyesi Ali Açıkgöz, şunları söyledi: “Devletimiz bu projeleri enerjiden tasarruf etmek ve maliyeti düşürmek adına bu projeleri özellikle son 10 yılda gayet güzel planlıyor.

'Tasarruf İstenirken Ciddi İsraf Ortaya Çıkıyor'

Ama şöyle bir sıkıntı söz konusu, vatandaşlar merak ediyor ben de bunu dile getirmek istedim. Tesis kuruluyor, devletimiz elektrik bedelini şirket sahibinden belli bir ücret karşılığında satın alıyor. Ama son 4 yıldır yanılmıyorsam bir kanunla sadece tesisin ürettiği kadar elektrik satın alınıyor. Bu bakımdan projeyi üreten şirketler elektrik giderini arttırabilmek adına farklı makineler kullanıyorlar. Devletimiz enerjiyi ucuza almak isterken ciddi bir israf ortaya çıkıyor. Ben bunu anlayamadım vatandaşlarda merak ediyor. Bu konuyu dile getirmek istedim. Ben bundan kendi adıma rahatsızım. Yatırımcılar mağdur edilmeden bu durumun bir hal çaresine bakılmalı diye düşünüyorum.” 

'Tasarruf İstenirken Ciddi İsraf Ortaya Çıkıyor'

“HOŞ OLMAYAN ŞEYLERİ DUYUYORUZ”

İGM Başkanı Mehmet Siper, Açıkgöz’ün ardından konu hakkında şöyle konuştu: “Bildiğim kadarıyla daha önce sanayiciler için bir sınırlama yoktu. Üretilenin hepsi satılıyordu. Hatta ilk üretim dolar bazında satıldı. Sanırım bu yıl itibariyle yeni bir kanunla birlikte tüketimin iki katı örneğin 10 liralık bir tüketim varsa 20 liralık üretime geçilmesi gerekiyordu. Bunun fazlalığında boşa basması gerekiyordu. Böyle bir uygulama çıktı. Bu noktada Sayın Ali Açıkgöz doğru söylüyor. Bazı satış yapamayan firmalar bu yola başvuruyor. Bunlar hoş şeyler değildir.”

ÖZEL İDAREDE 11 KADRODA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Afyonkarahisar İl Özel İdaresinde görev yapan 657 Sayılı Kanuna tabi memur personellerin, kadro derecelerinde değişiklik yapılması konusundaki komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda; Neşe Karakelle birinci derece mühendis kadrosuna, Erdal Kanyılmaz üçüncü derece Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna, Kadir Tezci’nin üçüncü derece şef kadrosuna, Tayfun Çayan’ın ikinci derecede mühendis kadrosuna, Ali Memiş’in üçüncü derece mühendis kadrosuna, Mustafa Gülleci’nin üçüncü derece Bilgisayar İşletmeni kadrosuna, Yusuf Kaplan’ın altıncı derece mühendis kadrosuna, Aydın Esendemir’in beşinci derece memur kadrosuna, Mustafa Sağlam’ın birinci derece mühendis kadrosuna, Mehmet Yıldızhan’ın üçüncü derece şef kadrosuna, Süleyman Akdere’nin üçüncü derece şef kadrosuna ihdası gerçekleşecek. 

POMPA SÖKME VİNCİ ALINACAK

Afyonkarahisar’a bağlı 421 köyde bulunan, içme suyu tesislerinin pompa arızalarının giderilmesinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için Araç üstü Derin Kuyu Dalgıç Pompa Sökme Vinci alınmasını uygun gören Plan ve Bütçe Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresinin yüzde 4 oranında hissedarı olduğu Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin şirket sermayesinin artırımı hakkının Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin hisse miktarı olan yüzde 0,013 payına karşılık gelen rüçhan hakkının kullanılmasına karar verildi.

İl Özel İdaresi 2024 Mali Yılı Bütçesinden ödenek kullanan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne olası afet ve acil durum hallerinde kullanılmak üzere 1 adet 4X4 kara taşıtı alınması için ödenek aktarımı yapılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Bakmadan Geçme