Taş Medrese’ye tam not – Kocatepe Gazetesi

Tuz Pazarı ve Kurtuluş Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, baharatçılardan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nde ihracaat değeri bulunan ürünlerin yetiştirilmesi için çalışma yapmalarını istedi. Vatandaşlar kaldırımların durumu, su ve su fiyatlarıyla ilgili şikayetlerini sıraladığı ziyaretlerde Eroğlu sucuk, turşu, ekmeği tanıtarak Afyonkarahisar’ın tatlarının benzersiz olduğunu söyledi. Eroğlu, restorasyonu tamamlanan Taş [&hellip]

Taş Medrese'ye tam not

Tuz Pazarı ve Kurtuluş Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, baharatçılardan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nde ihracaat değeri bulunan ürünlerin yetiştirilmesi için çalışma yapmalarını istedi. Vatandaşlar kaldırımların durumu, su ve su fiyatlarıyla ilgili şikayetlerini sıraladığı ziyaretlerde Eroğlu sucuk, turşu, ekmeği tanıtarak Afyonkarahisar’ın tatlarının benzersiz olduğunu söyledi. Eroğlu, restorasyonu tamamlanan Taş Medrese’yi gezerek, tam not verdi

Afyonkarahisar-Ankara Hızlı Tren Hattı’nın temel atma törenine katılmak üzere Cumartesi günü Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma törenin ardından Malatya’ya giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’nından uğurladı. Bakan Yıldırım’ın uğurlanmasının ardından Afyonkarahisar kent merkezine dönen Bakan Veysel Eroğlu, esnafı ziyaret ederek, sorun ve isteklerini dinledi. Esnaf ziyaretinde ilk olarak Tuz Pazarı Caddesi’ndeki esnafı ziyaret edenVeysel Eroğlu, Tuz Pazarı’nın ardından Kurtuluş Caddesi’ndeki esnafıyla da bir araya geldi.
AKTARLARA “AROMATİK BİTKİLER
MERKEZİYLE ÇALIŞIN” TAVSİYESİ
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nin yapımının hızla sürdüğünü söyleyen Bakan Veysel Eroğlu ziyaret ettiği aktar ve baharatçılara, tıbbı ve aromatik bitkilerin ihracaattaki öneminden bahsetti. Türkiye’nin bu konuda Çin’den çok daha uygun şartlara sahip olduğunu ifade eden Eroğlu, tıbbi aromatik bitkiler pazarının yıllık 100 milyar doları aştığını kaydetti. Baharatların poşette satılması düzenlemesiyle ilgili sıkıntılarını anlatan baharatçı ve aktarlara kunuyu Tarım Bakanı’na aktarma sözü veren Eroğlu, aktarlardan Aromatik Bitkiler Merkezi’ni de aktif kullanmalarını istedi. Afyonkarahisarlı girişimcilerin keçiboynuzunu Özbekistan’a ihrac ettiğini öğrendiği ziyarette Eroğlu, bakanlık yetkililerine keçiboynuzu ile ilgili de eylem planı hazırlamalarının talimatını verdi.
AFYONLU MEYVE SUYU REKLAMLARINA ÖVGÜ
Girdiği her mağazada o an mağazada bulunan müşteriler için yüzde 10 indirim isteyen Bakan Veysel Eroğlu, esnaf ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Girdiği her mağazadaki Afyonkarahisar’a özgü ürünleri tanıtan Eroğlu, Afyonkarahisar sucuğunun yüzde yüz dana etinden yapıldığını hatırlattı. Afyonkarahisar’ın yöresel ürünlerinden yapılan turşuları öven Eroğlu, reklamlarda Afyon vişne ve kirazının reklamının yapılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Bir dönercinin elleriyle döner yedirdiği Bakan Eroğlu, basın mensuplarından Afyonkarahisar’ın patatesli ekmeiğini daha iyi tanıtmaları istedi. Kendisine ikram edilen lokum tabağını alan Eroğlu, basın mensupları ve bakanlık çalışanlarına elleriyle lokum ikram etti.
SU FATURALARI EROĞLU’NA ŞİKAYET EDİLDİ
Ziyaret ettiği esnafların şikayetlerini de dinleyen Bakan Veysel Eroğlu’na esnaflardan biri su faturalarıyla ilgili şikayette bulundu. Afyonkarahisar’ın bir çok şehirden daha pahalaı su kullandığını iddia eden esnafa Başkan Çoban ise, Afyonkarahisar’ın çevre şehirlerden daha ucuza su kullandığını belirtti. Isparta’da öğrenci olan çocuğunun çok az su faturası ödediğini ifade ederek, son aylarda kendi ödediği su fiyatında büyük bir artış olduğunu anlatan esnafa Isparta’nın kuyu suylarıyla ucuz su kullandığını vurgulayan Eroğlu ise konuyla ilgili çalışma yapılmasını istedi. Bir başka esnaf ise suyun koktuğu ile ilgili şikayette bulunurken, Eroğlu şikayetlerle ilgili inceleme yapacaklarını belirtti.
KALDIRIM ŞİKAYETİNİ
ESNAFLA BİRLİKTE İNCELEDİ
Zİyaret ettiği esnaflardan birinin de kaldırımlardan şikayetçi olduğu ziyarette esnaf, özellikle Ambar Yolu Caddesi başta olmak üzere son günlerde yapılan kaldırım çalışmalarının özensiz olduğunu ifade etti. Taşların kalitesiz olduğunu ve düzgün dizilmediğini vurgulayan esnafa Başkan Çoban ise, taşların bir çok belediye tarafından talep edildiğini; bir çok il belediyesinin Afyonkarahisar Belediyesi’nden kaldırım taşı almak istediğini belirtti. Taşları vururak kıracağını kaydeden esnafla birlikte dışarı çıkarak kaldırımı inceleyen Bakan Eroğlu ve Başkan Çoban, esnafa kaldırım çalışmaları bitmeden sıkıntı varmış gibi görünebileceğini anlattılar. Vatandaşlardan çalışmaların bitmesini beklemesini isteyen Çoban, çalışmaların ardından vatandaşın şikayet ettiği konuların da biteceğini vurguladı.
TAŞ MEDRESEDE EL
ÜRÜNÜ MÜZİK ALETLERİNE HAYRAN KALDI
Esnaf ziyaretlerinin ardından Taş Medrese’yi de inceleyen Eroğlu, İmaret bahçesinde gördüğü bir kuzuyu sevdi. Restorasyonu tamamlanan Taş Medrese’de hazırlanan kütüphane ve bölümleri inceledi. Medrese içinde kursiyer çocuklara telli çalgılarla ilgili kurs verecek Tamer Yalçın ile sohbet eden Bakan Eroğlu, Yalçın’ın kendi el emeği ile hazırladığı gitar, bağlama ve tambur üretim bölümünü de gezdi. Yalçın’ın yaptığı ürünlerin birer sanat eseri olduğunu vurgulayan Eroğlu, Yalçın’ın yaptığı el yapımı müzik aletlerine ilgiyle inceledi. Hazırladığı ud tamburunu Bakan Eroğlu’na gösteren Yalçın’a, Bakan Eroğlu’na da bir yaylı tambur yapmak istediğini söyledi. O yaptığını ancak bana çalmayı öğretirsen kabul ederim diyen Eroğlu’na sözlerinin Yunus Emre’nin yazdığı bir eseri çalan Yalçın’a çalışmalarında başarılar diledi.
AFYONKARAHİSAR GELİŞİYOR, GELİŞMEYE DEVAM EDECEK
Ensar Vakfı üyelerinin de bulunduğu Taş Medrese’de, Afyonkarahisar’a yapılan çalışmalardan övgüyle bahseden Bakan Eroğlu, Başkan çoban’ı sanatsal ve eğitim faaliyetlerine verdiği destekten ötürü tebdik etti. Afyonkarahisar hızla geliştiğine değinen Eroğlu, bu gelişimin daha da süreceğini kaydetti. Hükümetin de Afyonkarahihasar’a büyük yaırım yaptığını hatırlatan Eroğlu, “Korkarçay’ı Akarçay haline biz getirdik. Çöp problemi kalmadı. Çevre yollarını biz yaptık. Afyonkarahisar’a beş yıldızlı otel kalitesinde hastane kazandırdık. Termal turizmde dünyada tanınan çok güzel bir başkent olduk. Ulaşım gelişti. Netice itibariyle Afyonkarahisar kabuğunu kırdı. Belediye Başkanımız özelikle altyapı hizmetlerinde destan yazıyor. İnanın altyapı hizmetleri kolay değildir. Bu yüzden kimse altyapıya yatırım yapmaz çünkü görünmeyen yatırımdır. Ama bizim gibi gerçekten milletini seven yöneticiler zorluğuna katlanma pahasına hiç çekinmeden bu yatırımları yapar. Çünkü asıl gaye hizmettir” dedi.
Ziyaretlerinde Bakan Eroğlu’na Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Sait Açba ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile Ak Parti Afyonkarahisar il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Eroğlu, Taş Medrese’nin ardından Afyonkara-hisar’dan Ankara’ya doğru hareket etti. >>Onur Bayram’ın haberi

Bakmadan Geçme