Taş Medrese’de el sanatları öğreniliyor

Afyonkarahisar kültürünün devam ettirildiği bir merkez haline dönüşen Taş Medrese’de kültürel mirasa sahip çıkılıyor. Faaliyette olan bıçak ve kılıç yapımı, boynuz tarak yapımı, kitre bebek yapımı, deri aksesuar ve tablo yapımı, yemeni, çarık yapımı ve tespih yapımı kurslarında usta ellerde üretilen ürünler kursiyerler tarafından Taş Medrese'de hayat buluyor. Birbirinden farklı çeşitleriyle Taş Medrese'de beğeniye sunulan [&hellip]

Afyonkarahisar kültürünün devam ettirildiği bir merkez haline dönüşen Taş Medrese’de kültürel mirasa sahip çıkılıyor. Faaliyette olan bıçak ve kılıç yapımı, boynuz tarak yapımı, kitre bebek yapımı, deri aksesuar ve tablo yapımı, yemeni, çarık yapımı ve tespih yapımı kurslarında usta ellerde üretilen ürünler kursiyerler tarafından Taş Medrese’de hayat buluyor. Birbirinden farklı çeşitleriyle Taş Medrese’de beğeniye sunulan el sanatları, ziyaretçilerin de büyük ilgisini görüyor.
EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYOR
Taş Medrese’de kursiyerler; Bıçak Ustası Hüseyin Merttürk, Boynuz Tarak Ustası Derya Yarımtepe, Kitre Bebek Ustası Emine Şentürk, Yemeni Çarık Ustası Mehmet Kopar, Deri Aksesuar ve Tablo yapım Hocası Emine Tokaç ve Türkiye’nin ilk ve tek bayan tespih ustası olan Hatice Uçkun’dan aldıkları kurslar sayesinde bir taraftan ev ekonomilerine katkıda buluyor, diğer taraftan da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını üretiyorlar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme