• Haberler
  • Spor
  • Taş atıp, ağır yaraladılar: Sakarya'da alçak saldırı

Taş atıp, ağır yaraladılar: Sakarya'da alçak saldırı

  Sakarya Atatürk Stadı'nda AFJET Afyonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlanan maçtan sonra Afyonkarahisar'a dönen AFJET Afyonspor otobüsüne Sakaryaspor taraftarlarınca saldırı gerçekleştirildi. Taşlı sopalı saldırıda otobüsün camları kırılırken otobüs şoförünün dikkati faciayı önledi. Sakarya-Eskişehir Karayolu 25. kilometrede meydana gelen olayda otobüsün ön camı ile arka kapı camı kırıldı. Aracın arka camının da çatladığı saldırıda otobüsün ön [&hellip]

Sakarya Atatürk Stadı’nda AFJET Afyonspor’un 2-1 üstünlüğü ile tamamlanan maçtan sonra Afyonkarahisar’a dönen AFJET Afyonspor otobüsüne Sakaryaspor taraftarlarınca saldırı gerçekleştirildi. Taşlı sopalı saldırıda otobüsün camları kırılırken otobüs şoförünün dikkati faciayı önledi. Sakarya-Eskişehir Karayolu 25. kilometrede meydana gelen olayda otobüsün ön camı ile arka kapı camı kırıldı. Aracın arka camının da çatladığı saldırıda otobüsün ön tarafında oturan AFJET Afyonspor Sportif Direktörü İbrahim Çelik’in başına taş isabet etti. Başına aldığı yara ile ağır yaralanan Çelik için otobüsün bulunduğu bölgeye ambulans çağırıldı. Saldırıdan kurtulmak için bir süre daha yoluna devam eden otobüsün polis ekipleri ve ambulansın gelmesiyle güvenliği sağlandı. Yol kenarında AFJET Afyonspor Teknik Heyeti emniyet yetkililerine saldırıyla ilgili bilgi verdi. Ambulansla bilinci kapalı olarak Toyota Hastanesi’ne kaldırılan Sportif Direktör Çelik’in kafa tasının kırıldığı öğrenildi. Hastanede tedavisine devam edilen Çelik’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, hastaneye giderek Çelik’in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.
Saldırıda İbrahim Çelik dışında hiçbir kişinin yaralı olmadığını ifade eden Başkan Sel, “Otobüsün ön tarafına büyük bir taş isabet etmiş. En önde oturan Çelik’in başına gelen taş kendisini ciddi şekilde yaralamış. Arka kapı camı da tamamen kırılmış. Allah’tan orada oturan futbolcu ve ekibimize taş isabet etmemiş. Biz bu maçtan önce de dostluk kardeşlik ortamının sürmesini istediğimizi futbolda şiddet görmek istemediğimizi ifade etmiştik. Hatta olay çıkacaksa veya sakatlık olacaksa biz Sakarya’ya gitmeyelim ya da maçı kaybetmeye hazırız demiştik. Ancak dönüş yolunda yine böyle bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Artık futbolda bu olayların son bulması, yeşil sahalarda ve tribünde dostluk ve kardeşlik ortamının olması tek temennimiz” dedi.  
Saldırıdan sonra camları kırık olan otobüsle Afyonkarahisar’a dönmeye çalışan AFJET Afyonspor’a Afyonkarahisar’dan da Kanatoğulları Firması başka bir otobüs gönderdi.
Saldırıdan sonra hastaneye Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu gelirken, hiçbir Sakaryasporlu yöneticinin gelmemesi de akıllarda soru işareti bıraktı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme