• Haberler
  • Genel
  • “Tarlamız zarar gördü” protestosu – Kocatepe Gazetesi

“Tarlamız zarar gördü” protestosu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde halk sokağa döküldü. Beldedeki taş ocaklarına giden yolun yapılması sırasında tarlaların zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlar, yolun açılmasına da taş ocaklarının çalışmasına da izin vermeyeceklerini söyledi Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde halk, Afyon ile beldedeki taş ocakları arasında İl Özel İdaresi tarafından alternatif yol açılma çalışmalarına tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren [&hellip]

"Tarlamız zarar gördü" protestosu

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde halk sokağa döküldü. Beldedeki taş ocaklarına giden yolun yapılması sırasında tarlaların zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlar, yolun açılmasına da taş ocaklarının çalışmasına da izin vermeyeceklerini söyledi

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde halk, Afyon ile beldedeki taş ocakları arasında İl Özel İdaresi tarafından alternatif yol açılma çalışmalarına tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren İl Özel İdaresi grayderlerinin çalışmaya başladığını belirten Beyyazılılar, “Bu çalışma yapılırken tarlalarımıza zarar veriyorlar. Bize herhangi bir istimlak bedeli ödemediler. Taş ocakları için buraları zenginlere peşkeş çekiyorlar” dedi.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Belde ile Afyon’u bağlayan yaklaşık 5 kilometrelik arayolda yürüyen Beyyazılılar, “Direne direne kazanacağız”, “Ölmek var, dönmek yok” sloganları attılar. Beyyazılı kadınlar da yürüyüşte, ellerinde sopa, kürek ve kazmalarla yer aldı. Vatandaşlar, Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe’ye de, kendilerini yeteri kadar korumadığı için tepki gösterdi. Protestoda Çevik Kuvvet ve Jandarma timleri güvenlik önlemleri aldı.
TARLALAR ZARAR GÖRDÜ
Beyyazı Kasabası Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Özpunar, halkın bu yol çalışması ve taş ocaklarının çalışmasından mağdur olduğun söyledi. Özpunar, “Burada halkın büyük zararları oldu. Hiçbir mülki idare yanımızda değil. Ara yolun birer metreden fazla tarlalarımıza girdiler, tarlalarımız zarar gördü. Hukuki işlemler bitmeden bu işe girdiler. Beyyazı sınırları içinde kaldığından dolayı buraya daha önce bir şey yapamayacaklarını söylemişlerdi, bugün neye dayanarak bu yolu açıyorlar” diye konuştu.
“EKİNLERİMİZ ZARAR GÖRDÜ”
Tarlalarda üretilen sebze ve meyve ile geçimlerini sağladıklarını söyleyen Özpunar, “Ekinlerimiz, tarlalarımız, patateslerimiz, greyderlerle bozuldu. Tohumlarımızın büyük bir kısmı, arpamız buğdayımız harap oldu. En büyük sıkıntımız taş ocakları. Benim beldem Avrupa ülkelerine lahana, salatalık, patates üretiyor gönderiyordu. Taş ocaklarının açılmasından bu yana gönderdiğimiz ürünler geri döndü” ifadelerini kullandı.
Beyyazılı Yaşar Kocatepe ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Sayın Başbakanımıza sesleniyorum. Suriye’ye akıl vereceğine gelsin Valisine sahip çıksın. Bir taş ocağı için halkın mahsülü bu kadar perişan edilemez. Verdiğimiz oylara bizi pişman ettirmesin” şeklinde konuştu.
“HALKIN YANINDA OLUN”
500 kişinin katıldığı protestoda Beyyazı halkı adına bir basın açıklaması yapan Hasan Koçak ise şöyle konuştu:
“Tüm yetkililere sesleniyoruz. Birkaç şirketin değil halkın sesine kulak verin. Sermayenin yanında değil, halkın yanında olun. Yeni yol yapılma girişimine derhal son verilmesini istiyoruz. Bu yol barbarlık yoludur.”
Beyyazı halkı, daha önce de beldede çalışan bir taş ocağının beldedeki ürünlere ve evlere zarar verdiği ididasıyla birçok eylam yapmıştı. Protesto edilen taş ocağının yanı sıra, beldede çalışmak için ruhsat alan diğer 2 taş ocağı da beldede çalışma yürütememişti. (Kocatepe)

Kanal 3’e saldırı

Yol protestosunda, Kanal 3 aracına saldırı yapıldı. Aracın içindeki Kanal 3 Haber Editörü Oktay Yüksel, Kanal 3 Muhabiri Deniz Eyvazoğlu, Kanal 3 Kameramanı Serdal Altın ile Gazete 3 Muhabiri Alkan Kurt, canını zor kurtardı. Kanala ait kamera hasar görürken, aracın camları kırıldı.

Bakmadan Geçme