• Haberler
  • Genel
  • Tarla farelerine karşı seferberlik – Kocatepe Gazetesi

Tarla farelerine karşı seferberlik – Kocatepe Gazetesi

Her türlü bitki için zararlı olduğu bilinen tarla fareleri ile mücadele için Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü zehirli buğday üretim ünitesi kurdu Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, her türlü bitki için zararlı olan tarla fareleri ile mücadele için İl Müdürlüğü bünyesinde zehirli buğday üretim ünitesinin hizmete sunulduğunu açıkladı.Konuyla ilgili olarak bilgiler [&hellip]

Tarla farelerine karşı seferberlik

Her türlü bitki için zararlı olduğu bilinen tarla fareleri ile mücadele için Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü zehirli buğday üretim ünitesi kurdu

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, her türlü bitki için zararlı olan tarla fareleri ile mücadele için İl Müdürlüğü bünyesinde zehirli buğday üretim ünitesinin hizmete sunulduğunu açıkladı.
Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap Afyonkarahisar’daki tarımsal üretimin miktarını önemli derecede azaltan zararlılardan birinin tarla faresi olduğunu söyledi. Tarla farelerinin buğday, arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır, baklagiller endüstri ve yağlı tohumlar gibi tarla bitkilerine, meyve ve sebze bahçelerine çayır, mera alanlarından genç ormanlara kadar her türlü bitki için zararlı olduğunu belirten Müdür Hüseyin Arap sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bazı yıllarda yaşanan tarla faresi salgınları nedeniyle, üreticilerin çoğu hasat yapmadan tarlalarını sürmek zorunda kalmaktadırlar. Bu nedenle kimyasal mücadele büyük önem kazanmaktadır. Tarla faresine karşı kimyasal mücadelede zehirli yem kullanılmaktadır. Uzun yıllardan beri yapılan mücadelede zehirli buğday üretimi daha önce geleneksel şekilde yapılırken İl genelinde kullanılmak üzere İl Müdürlüğümüzce satın alınan zehirli buğday üretim ünitesi hizmete sunulmuştur. Bu ünite ile daha hızlı ve daha etkin ve seri üretim yapılacak olup kapasitesi ve işçi sağlığı açısından da önem kazandığını ifade ederek değerli üreticilerimizin giderek önem olan; doğal dengenin korunması için tarla faresi mücadelesinden hemen sonra yine ertesi gün ölü farelerin toplanası ve toprağa derince gömülmesi gerekir. Tarla faresiyle etkili mücadelenin üreticilerin ve ülke ekonomisinin kalkınmasındaki payı büyüktür. Zehirli buğday ihtiyaçlarınızı İl-İlçe Müdürlüklerimizden temin edebilirsiniz” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme