'Tarımsal üretim desteklenmeli'

Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında Ramazan ayının önemi ve yaşanan ekonomik sıkıntı konuşuldu   'RAMAZAN AYI BAŞLARKEN BİRÇOK ÜRÜNÜN FİYATI İKİ KATINA ÇIKTI' Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Gazeteci İsmail Akar, 'Ramazan ayı yardımlaşmanın ve dayanışmanın doruğa çıktığı bir aydır. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayını olması gereken şuur içinde yaşamalıyız. [&hellip]

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Ramazan ayının önemi ve yaşanan ekonomik sıkıntı konuşuldu

“RAMAZAN AYI BAŞLARKEN BİRÇOK ÜRÜNÜN FİYATI İKİ KATINA ÇIKTI”
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Gazeteci İsmail Akar, “Ramazan ayı yardımlaşmanın ve dayanışmanın doruğa çıktığı bir aydır. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayını olması gereken şuur içinde yaşamalıyız. Bu mübarek ayda oruç ibadetiyle bir anlamda nefsimize hükmetmeyi öğreniyoruz. Ramazan’da kazanacağımız güzel alışkanlıkların, yardımlaşma ve dayanışmanın tüm yıl boyunca sürmesini diliyorum. Üzücü olan Ramazan ayı başlarken birçok ürünün fiyatı iki katına çıktı. İnsanlar geçim sıkıntısıyla yüz yüze.” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Ramazan ayında Belediye tarafından Kent Meydanı’nda kurulan Ramazan Çarşısına değinen Gazeteci Polat Yılmaz, “Burada birkaç Afyonlu esnaf var, gerisi yabancı. Bu çok şık olmadı. Konuyla ilgili Afyonlu esnaftan ve esnaf odalarından ses yok. Afyonlu esnaf neden burada stant açsın? Zaten yakınında dükkanı var. Bu çarşıda belki gıda satışı olmayabilirdi. Afyon’un göbeğinde neden bu panayırımsı yer açıldı? Belediye buna neden ihtiyaç duydu? Bunun açıklanması lazım. Bu hiç şık olmadı. Bu arada Ramazan ayının herkese güzellikler getirmesini diliyorum.” dedi.
Ramazan ayının birçok güzelliği içinde barındırdığını belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Allah nicelerine hepimizi kedersiz eriştirsin. Bu ayda toplum kendine geliyor. Özellikle bizim ilimiz gibi daha mütevazi şehirlerde bu güzel ay her yönüyle doya doya yaşanıyor. Ramazan ayı derlenip toparlanma ayıdır. Yaptığımız birçok hataya bu ayla birlikte veda ederiz. Kötü söz, küfür, yalan gibi yanlışlar bu ayda terk edilir. Ramazan hem nefsi terbiyeyi, hem de vücut terbiyesini sağlar. Oruç çok önemli bir ibadettir. Ayrıca Zafer Meydanına kurulan panayırın ben şehrimize yakışmadığını düşünüyorum. Bu panayır zaten sıkıntıda olan esnafın sıkıntısını katlamıştır” diye konuştu.
Tarımsal üretimin doğru ürünlere yönlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Tüm tarımsal üretim kalemleri iyi hesap edilmeli. Buğday aldığınız bir ülkedeki her şeyi iyi hesap etmek lazım. Buna karşı B planları oluşturulmalı. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle yaşanan sıkıntı hepimizin malumu. Ülkemiz tarımda kendi kendine yeterli hale gelirse başka ülkelere muhtaç olmayız. Bu nedenle tarım desteklenmeli. Tüm illerimizde tarım geliştirilmeli. Ramazan ayında fiyatlar arttı. Ekonominin iyi yönetilmesi lazım.” şeklinde konuştu. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme