• Haberler
  • Genel
  • 'Tarımda dışa bağımlılığa son vereceğiz'

'Tarımda dışa bağımlılığa son vereceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Ecer, CHP iktidarında tarımda yurtdışına bağımlılığın olmayacağını söyledi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Ecer, Beyyazı, Çıkrık ve Alanyurt'a yaptığı ziyaretlerle vatandaşlarla buluştu. Afyon'un en fazla tarımla uğraşan yerlerinin başında yer alan Beyyazı, Çıkrık ve Alanyurt'ta milletvekili adayı Doktor Ecer, esnaf ve kahveleri ziyaret etti. Ecer, 'Neden kahveler [&hellip]

“Tarımda dışa bağımlılığa son vereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Ecer, CHP iktidarında tarımda yurtdışına bağımlılığın olmayacağını söyledi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Ecer, Beyyazı, Çıkrık ve Alanyurt’a yaptığı ziyaretlerle vatandaşlarla buluştu. Afyon’un en fazla tarımla uğraşan yerlerinin başında yer alan Beyyazı, Çıkrık ve Alanyurt’ta milletvekili adayı Doktor Ecer, esnaf ve kahveleri ziyaret etti. Ecer, “Neden kahveler bu kadar dolu? Köylü, çiftçi bağda bahçede olması gerekmiyor mu?” diye sordu. Vatandaşlar, “Ne bağı bahçesi doktorum. Çiftçilik bitti bu ülkede. Gazeteleri okumuyor musun? Mısırı samanı bile yurt dışından getiren bir ülke olduk. Senin mazottan, gübreden yemden haberin var mı? tarlalar boş duruyor. Emeğimizin, anlın terimizin karşılığını alamadıktan sonra nasıl çiftçilik yapalım. Doktor, çiftçide cep delik cepken delik” dediler.
“ÇİFTÇİNİN SIKINTILARINI BİLİYORUM”
Çiftçinin sıkıntılarını bildiğini belirten Mehmet Ecer, “Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Çocukluğumda babamla bağda, bahçede, tarlada çok çalıştım. Ben çiftçi parasıyla okuyarak doktor oldum. Ama bugün çiftçi çocuğunu okutamaz, hatta kendi yaşamını bile sürdüremez hale geldi. Bu ülkede ‘köylü milletin efendisidir’ diyen bir liderin partisi CHP tarih boyunca çiftçiye, çiftçi kooperatiflerine, toprak reformuna en büyük destek veren parti oldu. Bizden sonraki yıllarda göreve gelen hükümetler sistemli olarak çiftçiyi ve tarımı bitirdiler” dedi.
“DERS VERMEK SİZİN ELİNİZDE”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ecer, “Gelin 7 Haziran’da sizin, çocuklarınızın, tarımın, ülkenin daha insanca, daha iyi şartlarda yaşaması için bu hükümeti değiştirelim. Tarım yeniden ayağa kalksın, çiftçi yeniden toprakla, bağla, bahçeyle buluşsun. Çiftçi, köylü birilerine muhtaç olmadan yeniden milletin efendisi olsun. Türkiye dünyada en önemli tarım ülkesi olmak zorunda. Biz tarımsal ürünlerde kendi kendine yeten bir ülkeyken bugün samanı bile yurt dışından alan bir ülke haline getirildik. Bu kaderi size reva görenlere bir ders vermek sizin elinizde. Bu sizin kaderiniz değil” dedi.
Milletvekili adayı Mehmet Ecer, şöyle devam etti:
“Emekliye dini bayramlarda 2 maaş ikramiye, asgari ücret bin 500 TL, en düşük emekli maaşı bin 500 TL, hepsinden önemlisi mazot 1.5 TL olacak. Biz çiftçiye 1.5 TL derken hükümet size değil uçağı olanlara, yatı, gemisi olanlara 1.5 TL’ye yakıt veriyor. Bu hükümet fakirden, çiftçiden alıp zengine veriyor, kendi yandaşlarını sizin üzerinizden daha da zengin yapıyor. CHP hükümetinde bu tam tersi olacak dar gelirli, fakir, asgari ücretli vergi vermeyecek. Milyarlar kazanıp vergi kaçıranlar ise gerçek vergilerini verecek. Kaçak önlenecek, özellikle tarımda yurt dışına bağımlılık ortadan kalkacak. Türkiye kendi tohumunu üretecek. Tarım ve hayvancılık yeniden kârlı bir hale gelecek.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme