Tarım ve Hayvancılıkta büyük atılım

Afyonkarahisar, son 10 yılda tarım ve hayvancılıkta büyük atılım gerçekleştirdi   Termalin, mermerin, lezzetin, zaferin başkenti Afyonkarahisar son 10 yılda yaptığı atılımlarla tarım ve hayvancılık alanında da önemli bir şehir olduğunu ortaya koydu. Resmi verilere göre Afyonkarahisar’da meyve sebze üretimi son 10 yılda yüzde 58 artmış, tahıl üretimi ise yüzde 34 artış gösterdi. Jeotermal kaynakların [&hellip]

Afyonkarahisar, son 10 yılda tarım ve hayvancılıkta büyük atılım gerçekleştirdi

Termalin, mermerin, lezzetin, zaferin başkenti Afyonkarahisar son 10 yılda yaptığı atılımlarla tarım ve hayvancılık alanında da önemli bir şehir olduğunu ortaya koydu.
Resmi verilere göre Afyonkarahisar’da meyve sebze üretimi son 10 yılda yüzde 58 artmış, tahıl üretimi ise yüzde 34 artış gösterdi. Jeotermal kaynakların kullanıldığı örtü altı tarım alanı son 10 yılda yüzde 584 arttı. Bitkisel üretim değeri ise son 10 yılda yüzde 268 yükseldi.
Afyonkarahisar, bu başarısını canlı hayvan sayısında da gösterdi. İl genelinde canlı hayvan sayısı son 10 yılda yüzde 64 arttı; toplam tavuk sayısı yüzde 51 yükseldi. Afyonkarahisar, bu verilerle hayvancılıkta 81 il içinde 9’uncu sırada yer aldı.
>> Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme