• Haberler
  • Genel
  • Tarım ve hayvancılık, strateji ile gelişecek

Tarım ve hayvancılık, strateji ile gelişecek

Afyonkarahisar'da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için stratejik hedefler belirlendi 2013-2017 Tarım Stratejik Planı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 'Afyonkarahisar tarımsal potansiyeli büyük, ürün yelpazesi geniş, bitkisel ve hayvansal üretimiyle bölgemizin parlayan yıldızı durumundadır. Bu potansiyeline karşın etkin bir planlamaya ihtiyaç duyulduğu malumunuzdur. Bu çerçevede İlimizin tarıma yönelik [&hellip]

Tarım ve hayvancılık, strateji ile gelişecek

Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için stratejik hedefler belirlendi

2013-2017 Tarım Stratejik Planı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Afyonkarahisar tarımsal potansiyeli büyük, ürün yelpazesi geniş, bitkisel ve hayvansal üretimiyle bölgemizin parlayan yıldızı durumundadır. Bu potansiyeline karşın etkin bir planlamaya ihtiyaç duyulduğu malumunuzdur. Bu çerçevede İlimizin tarıma yönelik önümüzdeki 5 yıllık sürecini kapsayan hedeflerin belirlenmesine ve dolayısıyla bir stratejik plan hazırlanmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda mevcut durumumuzun analizi yapılmış ve akabinde kurum çalışanlarımızca 446 adet iç paydaş analizi ve resmi kurum, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, üreticiler, tüketiciler olmak üzere toplam 522 dış paydaş anketi çalışması yapılmıştır. Anketler büyük bir titizlikle değerlendirilmiş, neticede PEST analizi ve SWOT analizleri yapılarak zayıf ve güçlü yönlerimiz ortaya çıkartılmıştır. Tüm bu çalışmalar neticesinde de toplam 84 adet hedef belirlenmiştir” dedi.
TEKNOLOJİK SERA, ORGANİK TARIM
Belirlenen stratejik hedefleri anabaşlıklar hâlinde açıklayan Arap, şöyle konuştu:
“Hedeflerden ilk 10 adedinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar bugün itibariyle başlamıştır. İlk 10 hedefte ana başlıklar halinde mevcut jeotermal kaynaklı teknolojik sera alanlarımızın arttırılması mandacılığı geliştirilmesine yönelik çalışmalar, hayvancılığımızın geliştirilmesi için mera ıslah çalışmaları, üretimde verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalar, don erken uyarı sistemlerinin kurulması, döl ve süt verimi yüksek koyun ırklarının yaygınlaştırılması, sertifikalı tohum ve fidan kullanım oranlarının arttırılması, İyi Tarım Uygulamaları ile Organik Tarım Uygulamalarının arttırılması gibi İlimiz için tarımsal önemi büyük başlıklar yer almaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme