Tarım ve hayvancılığa 530 milyon lira

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, kurum olarak ülke genelinde tarım ve hayvancılığa 530 milyon liralık destek sağlayacaklarını söyledi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, kurum olarak ekonomiye yeni desteklerinin süreceğini söyledi. Yüksel, '13'üncü çağrı ilanı kapsamında başvurular, 12 Ocak 2015 tarihi saat 09.00'dan itibaren, İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak [&hellip]

Tarım ve hayvancılığa 530 milyon lira

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, kurum olarak ülke genelinde tarım ve hayvancılığa 530 milyon liralık destek sağlayacaklarını söyledi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, kurum olarak ekonomiye yeni desteklerinin süreceğini söyledi. Yüksel, “13’üncü çağrı ilanı kapsamında başvurular, 12 Ocak 2015 tarihi saat 09.00’dan itibaren, İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak olup, başvuruların son teslim tarihi 10 Şubat 2015, saat 21.00’dir. Bu çağrı ilanı kapsamında desteklenecek yatırım alanları bazında toplam destek bütçesi yaklaşık 187,83 milyon Avro’dur. Bu da Türk Lirası olarak yaklaşık 530 milyon TL değerinde bir tutara karşılık gelmektedir” dedi.
İNTERNET SİTESİNDEN
BİLGİ EDİNİLEBİLİR
Başvurular hakkında bilgi veren Yüksel, “Programdan faydalanmak isteyenler, Program ve başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri ve başvuru ile ilgili gerekli tüm dokümanlar www.tkdk.gov.tr internet adresinden temin edebilirler. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) duyurulacaktır” ifadelerini kullandı.
YENİLENEBİLİR
ENERJİYE DE DESTEK
Yenilenebilir enerji konusunda da önemli katkılar sağlanacağını belirten Yüksel, şu bilgileri verdi: “IPARD Programı kapsamında İşletmenin/Tesisin kendi tüketimine yönelik yenilenebilir enerji yatırımları destek kapsamına alınmıştır. Yenilenebilir Enerji Yatırımları; IPARD Programında mevcutta uygulanan tedbirler kapsamında desteklenen yatırımların enerji ihtiyacını karşılamak için yapılacak ilave yatırımlar olarak planlanmalıdır. (13. Çağrı için 103 ve 302 tedbirleri destek kapsamındadır.) Yenilenebilir Enerji kapsamında sadece Güneş Enerjisi (Fotovoltaik) sistemleri desteklenecektir.İşletmenin/Tesisin Enerji İhtiyacı (Tükettiği enerji) kadar kapasiteye (Elektrik Tesisatı Projesinde yazan toplam kurulu güç)izin verilecektir. İşletmenin/Tesisin enerji ihtiyacı 1MW kurulu güçten daha fazla olması durumunda ise üst sınır olarak 1MW kapasite destek kapsamındadır. Sistemlerin kurulumunda kullanılacak olan PV panellerin tek tip (aynı) olması gerekmektedir. Şebekeye bağlı (on-grid) sistemler destek kapsamındadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme