• Haberler
  • Siyaset
  • Tarım sektöründe hibe verilirken referandum sonuçları mı gözetildi?

Tarım sektöründe hibe verilirken referandum sonuçları mı gözetildi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.Köksal, önergesinde, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen Genç Çiftçi projeleri için hibe desteği almak amacıyla başvuru yapanlar arasında desteği alacakların listesi açıklandı. Buna göre Afyonkarahisar iline baktığımızda genç çiftçi hibe desteğinden yararlanacak olanların [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Köksal, önergesinde, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen Genç Çiftçi projeleri için hibe desteği almak amacıyla başvuru yapanlar arasında desteği alacakların listesi açıklandı. Buna göre Afyonkarahisar iline baktığımızda genç çiftçi hibe desteğinden yararlanacak olanların arasında gerçekten bu desteğe ihtiyaç duyup tabiri caizse yardımlarla geçinen çiftçinin tercih edilmediğini gözlemlemekteyiz” dedi.
GÖRMEZDEN Mİ GELİNDİ
Köksal, “Hayır oylarının önde olduğu köylerden müracaat edenlere daha az destek verildiğini de görmekteyiz. Her konuda ötekileştirmenin ayrıştırmanın adresi olan AKP genç çiftçi desteği verirken de bu ayrıştırmayı yapmaktan çekinmemiştir. Sudandaki çiftçiye destek veren AKP ihtiyaç sahibi Türk çiftçisini görmezden gelmektedir” ifadelerini kullandı.
İHTİYAÇ
SAHİPLERİ Mİ ALDI?
Milletvekili Köksal’ın sorduğu sorular şöyle:
 “Genç Çiftçi hibe desteği verilirken Afyonkarahisar’da Referandum sonuçları gözetilmişmidir? Sudandaki çiftçiye destek veren AKP Hükümeti hibe desteği verirken kişinin evet veya hayır oyu kullandığına mı, yoksa ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakarak mı veya AKP İl-İlçe-Mahalle Temsilcilerinin verdiği bilgiye göre mi karar vermiştir?”

Bakmadan Geçme