Tarım sayımı ile ürünler gözlenecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, tarım sayımı sayesinde hangi ürünün ne kadar üretildiğini göreceklerini belirtti Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 'Bakanlığımız tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak, tarımsal işletmelere ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi çerçevesinde kayıtlar Mayıs ayı sonunda başlayacaktır' dedi. Arap, [&hellip]

Tarım sayımı ile ürünler gözlenecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, tarım sayımı sayesinde hangi ürünün ne kadar üretildiğini göreceklerini belirtti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Bakanlığımız tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak, tarımsal işletmelere ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi çerçevesinde kayıtlar Mayıs ayı sonunda başlayacaktır” dedi.
Arap, “Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine (TÜKAS) yapılan kayıtlar, esas olarak tarımsal faaliyetin belirlenmesine yönelik olacaktır. Bu kayıtlar hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve kayıt olan kişiye mülkiyet hakkı vermeyecektir. Bu nedenle çiftçilerimiz bilgi vermekten çekinmesinler ve görevli personellerimize yardımcı olsunlar. Bu çalışma her yıl yapılacak olup yönetmelik gereği çiftçilerin tarımsal üretim amaçlı girdilerin temininde kayıtlı olmaları şartı aranacaktır. Yani bu sisteme kayıtlı olmayan üretici üretim için gerekli ilaç ve gübre gibi girdilerini alamayacaktır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Gebe ve damızlık hayvan kesmek yasak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap,
gebe ve damızlık hayvan kesiminin yasak olduğunu söyledi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, hayvancılığın gelişmesi için bazı önlemlerin alındığını söyledi. Arap, “Sürdürülebilir hayvancılık için asli unsur olan gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesimlerinin yaptırılmaması önem arz etmektedir. Afyonkarahisar İli Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunca; 2014/1 nolu karar uyarınca 2013 yılı Ocak ayından itibaren başlatılan gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesimlerindeki yasaklamaların devam ettirilmesi yönünde karar alınmıştır” dedi.
Kesimhanelerin 7 gün-24 saat denetlendiğine dikkat çeken Arap, “Kamera ile kontrolün yanında kesim saatlerinde görevlendirilen Resmi Veteriner Hekimler tarafından yapılan belge ve sağlık kontrolleri nedeni ile Zaruri kesim dışında hiçbir kesimhanede gebe ve damızlık vasfı taşıyan dişi hayvan kesimi yapılmamasına çalışılmaktadır.Damızlık vasfını yitirmiş dişi hayvanlar, için gerek Resmi Veteriner Hekim tarafından verilen muayene raporu, gerekse Serbest Veteriner Hekimler tarafından düzenlenen rapora istinaden kesimler yapılmaktaydı. Ancak bundan sonra damızlık dişi düve hayvanların kesimini engellemek için farklı tedbirler alınacaktır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme