• Haberler
  • Genel
  • Tarım Kredi'den üreticiye primli üretim ve borç yapılandırma imkânı

Tarım Kredi'den üreticiye primli üretim ve borç yapılandırma imkânı

Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği'nden yapılan açıklamada, yapılandırma kapsamında birlik ortağı çiftçilerin eski kredi borçlarını defaten ödemesi halinde birikmiş temerrüt faizinin tamamının silineceği bildirildi   Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği'nden yapılan açıklamada, sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaşması, ortakların ekonomik menfaatlerinin korunması, dengeli piyasa fiyatlarının üretici lehine oluşturulmasına katkı sağlanması için ekonomik değeri yüksek yağlık [&hellip]

Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği’nden yapılan açıklamada, yapılandırma kapsamında birlik ortağı çiftçilerin eski kredi borçlarını defaten ödemesi halinde birikmiş temerrüt faizinin tamamının silineceği bildirildi

Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği’nden yapılan açıklamada, sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaşması, ortakların ekonomik menfaatlerinin korunması, dengeli piyasa fiyatlarının üretici lehine oluşturulmasına katkı sağlanması için ekonomik değeri yüksek yağlık ayçiçeği ve yemlik dane mısır ürünleri için 2022 yılı ekilişleri için Prim Esaslı Sözleşmeli üretim yapılacağı bildirildi.
KOOPERATİFTE SÖZLEŞME İMZALANMASI YETERLİ
Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği faaliyet alanı içerisinde Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illeri bulunuyor. Birlikten yapılan açıklamada, “Sözleşmeli üretim yapılan ortakların ürünleri hasat döneminde piyasa fiyatlarından alınacak. Dane mısırda ton başına 130.00TL ton, yağlık ayçiçeğinde ise 300,00 TL-ton prim ödemesi yapılarak ortaklarımıza ek katkı sağlanacaktır. Sözleşmeli üretim yapmak isteyen ortak çiftçilerimizin bağlı bulundukları Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat ederek herhangi bir ön koşul olmadan sözleşme imzalamaları yeterli olacaktır.” ifadelerine yer verildi.
DEFATEN ÖDEMEDE FAİZİN TAMAMI SİLİNECEK
Borç yapılandırıması hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Kuruluşundan itibaren üreticilerin ve ülke tarımının en büyük destekçilerinden olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, sağladığı ayni ve nakdi kredilerle üreticilerimizin yanında yer almaya devam ediyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesi vadeli kredi borcu bulunan ortaklara defaten veya taksitlendirme suretiyle yapılandırma imkânı sağlamıştır. Yapılandırma kapsamında ortaklarımızın borçlarını defaten ödemesi halinde 31 Aralık 2020 ve daha eski vadeli kredi borçlarının birikmiş temerrüt faizinin tamamı silinecektir.Yapılandırma ile taksitlendirmeden yararlananların ise 2017 ve daha eski vadeye ait kredi alacaklarındaki temerrüt faizinin tamamı silinecek ve bu kapsamda hesaplanacak yeni borç tutarı;.Hiç peşinat ödenmeksizin 24 aya kadar, yüzde 10 oranında peşinat ödenmesi halinde 36 aya kadar, yüzde 20 oranında peşinat ödenmesi halinde 48 aya kadar, yüzde 30 oranında peşinat ödenmesi halinde ise 60 aya kadar taksitlendirilecektir.” denildi.
SON BAŞVURU
30 EYLÜL 2022
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “2018-2020 vadeli kredi borçlarının taksitlendirilmesi halinde, yapılandırma tarihindeki borç tutarı; yüzde 10 oranında peşinat ödenmesi halinde 36 aya kadar, yüzde 20 oranında peşinat ödenmesi halinde 48 aya kadar, yüzde 30 oranında peşinat ödenmesi halinde ise 60 aya kadar taksitlendirilecektir. Taksitlendirilen alacaklara faiz işletilmeyecektir. Defaten ve taksitlendirme suretiyle yapılandırma imkânından faydalanabilmek için 30 Eylül 2022 tarihine kadar Kooperatiflerimize başvurulması gerekmektedir.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme