Tarım Kredi Yağ A.Ş.'nin Genel Müdürlüğü Afyon'a Taşınacak
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar'ın gündemindeki konuları Gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirdi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaretinde önemli konulara dikkat çekti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz ve AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ali Örk’ün de hazır bulunduğu ziyarette Özkaya, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, Kocatepe Gazetesi Muhabiri Burcu Aydın ve www.kocatepegazetesi.com Muhabiri Murat Arısoy’un sorularını yanıtladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesi dolayısıyla Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Özkaya, “Çarşıdaki esnafı gezdiğinizde diyor ki ‘kiralar çok yüksek’ oluyor. Bu kiralarla ilgili bir çözüm bulundu diyorlar. Biz konut kiraları ilgili kanun çıkarttık. Kanun da kısmen çözüm oldu. Emekli maaşları konusu ve genel olarak fiyat artışları vatandaştan bize iletilen konular. Bu ülkenin bir numaralı gündemi yüksek enflasyon. Sayın Cumhurbaşkanımız da SayınHazine ve Maliye Bakanımızın da açıkladığı gibi hepimizin ortak kanaati bu. Bunu çözmemizin yolu bir taraftan vergi adaleti tesis etmek, daha çok kazanandan daha fazla vergi almaktır. En son çıkarttığımız kanunda da buna yönelik ciddi tedbirler var. Uluslararası yatırımcı şirketlerden ve yurtdışından işte gelen bir şirketlere yüzde on beş bir vergi konuldu. Bu çok önemli. Bir de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, bilhassa sahte fatura için kurulmuş, şirketler ve kişilerin bütün mal varlıklarına gitme konusunda geniş onlara yetki ve imkan verildi. Gelirlerini beyan etmeyip de çok lüks harcama yapan, çok ciddi şekilde harcama yapanları özel ekipler vasıtasıyla takip ederek, onların devletin bütün projektörlerinin çevrilmesine imkan sağlandı. Ben bunları önemli görüyorum” dedi.
“AFYON BİR ÜST LİGE ÇIKACAK”
Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi konusunda devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Milletvekili Özkaya, “Sağlık Endüstri Bölgesi’nde şirketimizi tamamladık. Arsasını belirledik, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Orada şöyle bir sorun vardı: Belediye, Özel İdare, Valilik, Üniversiteler, Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB şirkette ortak olarak yer alıyordu. Sanayi Bakanımızın bir kısım düşünceleri olmuştu. O düşünceleri aldık. Yeni Sağlık Bakanımıza gittik. Yeni Sağlık Bakanımız ‘bu konuya biz de girelim’ diyor. Çünkü bizim Sağlık Bakanlığı’nın yeni döneminde en önemli hedeflerinden birisi, sağlıktaki bu büyük altyapımızı Avrupa’dan ve dünyadan yeni hastalarla kazanmak için kullanmak. Sağlık Bakanımız, yeni Bakanımız bir ilgili genel müdür yardımcısına talimat verip dedi ki bunu bir çalışın. Biz bunu Afyon’a kazandıralım. Ben inanıyorum ki gerçekten Sağlık Endüstri Bölgesi hayata geçtiğinde Afyon üst lige çıkar” ifadelerini kullandı.
YENİ YATIRIMCILAR GELİYOR
Afyonkarahisar’a turizm yatırımlarının da gelmekte olduğunu kaydeden Özkaya, Zemzem Otel’in yatırımcılarının borçlarını ödeyerek oteli hızla bitirmek istediklerini, NG Afyon Otel’in arkasında da yeni bir turizm yatırımcısının geleceğini kaydetti. Özkaya, Milli Savunma Bakanlığı’nın da gazilerin rehabilitasyonu ve şehit ailelerinin kullanımı için Afyon’da bir merkez kurma hazırlığı içinde olduğunu kaydetti.
“FABRİKAYI AFYON’A KAZANDIRMAMIZ MI SUÇ?”
Kamuoyunda tartışılan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı. Afyonkarahisar Milletvekili Av.Hakan Şeref Olgun’un da gündeme getirdiği Oruçoğlu Yağ Fabrikası hakkında da merak edilen konuları paylaşan Milletvekili Özkaya, şöyle konuştu:
“Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nda üretime biraz daha yatırım yapıp modernleştirecekler. İnşallah ay sonu itibariyle de el çiçeği almaya başlayacaklar. Şirketin Kırklareli’ndeki merkezinintamamını Afyon’a taşıyacaklar. Genel Müdürlüğü de burada olacak. Tarım Kredi Yağ Anonim Şirketi’nin genel müdürlüğü de buraya taşınacak. Biz bu firmanın çalışmadığını ve satışa çıktığını sürekli duyuyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi’nde bir arazi verdik ve orada hayvancılık tesiri kuracaklardı. Fakat şap, bir kısım hastalıklar gelip de hayvanlar ölünce hayvanları Yozgat’a götürdüler ve çalıştıramadılar. Orayı Tarım Kredi on yılına kiraya vermiş. Biz dedik ki biz bunu kabul etmeyiz. büyük bir mücadeleyle onlardan aldık, Adalet Bakanlığı’na tarım cezaevi yapılmak üzere verdik. Dedik ki siz bize borçlusunuz. Siz iş yapacaktınız. Yapmadınız. Oruçoğlu Yağ’ı alın. Bu şirketin, bir ortağı Dubaili, Birleşik Arap Emirlikleri, bir ortağı da Ukrayna vatandaşı. Kendi aralarında sorunlar varmış, itiraflar varmış. Onlar demişler ki biz burayı ancak size doğrudan satamıyoruz. Ortaklar arasında kavga var. Bizim tabii bu kısımdan haberimiz yok, bilgimiz yok. Bizim arzumuz buranın satın alınması. Anlaşmışlardı, miktarları da belliydi. Yaklaşık bir altı ay, bir yıl gecikti süreç. Sonra icraya çıkmış,Tarım Kredi Kooperatifi hukuk müşavirleriyle görüşmüş ve biz icradan satın alalım demişler. Bu arada da tam ihalenin yapılıp da paranın ödendiği gün Para yatırılıyor. 600 milyonun üzerinde. KDV ile 800 milyon para. Tarım Kredi, parayı yatırdıktan bir saat sonra şirkete kayyum tayin ediliyor. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü bize rastladılar. ‘Vekilim, biz mahvolduk. Biz size iyilik yapalım. Türkiye’ye iyilik yapalım diye bir işe girdik. Kayyum atandı. Kayyumla konuşuyoruz. Ben kabul etmem diyor. Hakim Hanım’a dilekçe verdik. Hakim Hanım duruşma açacağım, birikiş raporu alacağım’ diyor. Bunun üzerine kayyumu aradım. Kayyumun kim olduğunu sordum, bir avukat arkadaşımıza aradım. ‘Dubaili ve Ukrayna arasındaki ihtilaf bizi ilgilendirmiyor. Varsa burada bir hile hurda dava açılmış. Davanın sonucunda kim kazanırsa Mahkeme paraya tedbir koysun, para kimseye ödenmesin. Faizle beklesin. Mahkeme kime hakkı verirse parayı ona ödesin. Ama bu yağ fabrikasını bir an önce teslim edin. Fabrika çalışmazsa bu fabrika üç ay sonra çöp olur’ dedim. Yaklaşık bir ay, bir buçuk ay fabrika kapalı kaldı. Malların önemli bir kısmının çalındığını Afyonkarahisar’daki iş adamlarından duydum. Afyonkarahisar’ın milletvekili, temsilcisi olarak bunu çiftçi kuruluşuna, yurtdışı bir şirketten alıp ilimize kazandırmak için gayret sarf etmek bir suç mu? Yoksa iki yabancının arasındaki muvazaanın peşine koşmak mı? Kınanması gereken davranış hangisi? Bence buna karar vermemiz lazım.”
ÖZKAYA’DAN OLGUN’A AÇIK DAVET
Özkaya, fabrika konusunda aracılık yapılıp yapılmadığını soran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun’a çağrıda bulunarak “Fabrika’yı gezsin görsün; yaptığı işin yanlış olduğunu görsün” dedi. Özkaya, “Birçok ulusal yağ firması Tarım Kredi’ye baskı yaptı, burayı almayın diye. Sizce neden almayın diye ısrar eder? Biz Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nı son ziyaretimizde‘Bir et entegre tesisi kurmanız lazım’ dedik. Afyon’dan Amasya’ya geçmişte gönderilen et fabrikasına kimler sebep verdiyse şimdi Tarım Kredi de bırakıp gidiyordu. Tarım Kredi Kooperatifi’nin burayı alması ile işçi sayısı artacak, kapasitesi artacak. İki, alternatif yağ, ayçiçek yağının ekilmesi alanı yaygınlaşacak. Biz yağımızın yüzde 65’ini kendimiz üretiyoruz yüzde 35-40’ını ithal ediyoruz Ayçiçek ekmeliyiz ki, çiftçi kar etmeli ki ithal etmeyelim” ifadelerini kullandı.
“ET ENTEGRE TESİSİ DE KURULMALI”
Özkaya, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Afyon bir kavşak noktası. İstanbul’a da Ankara’ya da İzmir’e de Antalya’ya da et çok daha kolay gider. Eğer Afyon’da Tarım Kredi Kooperatifi Et Entegre Tesisi kurarsa Afyon, Türkiye’deki eti fiyatını belirleyen önemli illerden birisi olmaya devam edecek. Böyle bir faydası var. Öğrendiğimiz kadarıyla mezbahalarımızyüzde 10 yıl arasında kapasiteye çalışıyormuş. Çok ciddi bir kapasite boşluğumuz var. Tarım Kredi yöneticilerine ‘Siz böyle büyük bir tesis kurduğunuzda diğer marketlere de etinizi satabilirsiniz’ dedim, kafalarına yattı. Biz dersimize çalışalım, dedi. Üreticiyi zarar ettirmememiz lazım. Bu nedenle de ne yapmak lazım? Tüketimi arttırmak lazım. Tüketimi arttırmak için alım gücünü arttırmak lazım. Hepsi birbirine bağlı şeyler. Bunun için enflasyonu düşünmek lazım. Süt fiyatları 16 TL’den 13 TL’ye, hatta sıcak süt 11 TL’ye kadar düştü. Tarım Bakanımıza geçen gün gittik. Tarım Bakanımız Afyon’dan 60 ton günlük süt tozu için süt almaya başladı. Bunu 100 tona kadar çıkarabileceğiz. Süt fiyatını düşünmememiz lazım ki hayvanlar kesilmesin.”
“İL KÜLTÜR VE TURİZİM MÜDÜRÜNÜ ATANDIKTAN SONRA TANIDIK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, kısa bir süre önce görevine başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın hakkındaki bir soruyu şöyle yanıtladı:
“İlk defa buraya atandıktan sonra gördüm. Daha önce görmedim. Bize bir isimler önerildi. Kültür ve Turizm Bakanımız bize dedi ki ‘Biz de içeriden birisini atamak istiyoruz. Turizmi bilen, müzeyi bilen, kültürü bilen, tarihi eseri, kültürel mirası bilen birisini istiyoruz.’ Sonra bu arkadaşımızı önerdiler. Bize de önerdiler. Atandıktan sonra tanıdık. Özgeçmişine baktık. Hayatı hep müzede, İl Kültür Müdürlüğünde geçmiş. Sivas’ta İl Kültür Müdür Yapımcılığı, İl Kültür Müdür Vekilliği yapmış. Bildiğim kadarıyla Erzurum’da çalışmış, Gaziantep’te çalışmış, uzun süredir Aksaray’da Müze Müdürlüğü yapmış. Bir kişi, geldikten sonra tanıştık, Meclis’e geldi, milletvekiliyle bizleri ziyaret etti. Bir defa arkadaş çok pozitif gördüm ve konusuna çok vakıf gördüm. İnsanlar şunu istiyor: Milletvekili, iktidar partisinin seçilmiş temsilcisi, milletvekili, sorumluluk sahibi olan bir iş eksik olduğu zaman ilk hesap sorulan adam hiçbir şeye karışmayacak. Ama bir arkadaş istediği adama atatacak, istediği adamı görevden aldırtacak. Beğendiği adama alacak, beğenmediği adama git diyecek. Ama seçilmiş, bu işlerle sorumlu bir milletvekili bu işe karışmıyor. Böyle bir dünya yok.”
“BÖCEK DEĞİL, HAMAM BÖCEĞİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkında da dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Özkaya, Afyonkarahisar’ın Belediye Başkanlığı makam odasında “böcek” meselesiyle gündeme geldiğini hatırlatarak “Böcek meselesi, hamam böceği, bir yalan böceği. Kesinlikle böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Olsaydı zaten bütün Türkiye’yi yıkarlardı. Bir yalan attılar. Benim kanaatim sırf belediye makamını yenilemek için uydurulmuş bir hikaye ve bir sansasyon. İnsanın böyle bir sansasyon yapmak için gerçekten utanması lazım. Bu kadar yanlış bir iş gündeme getirilmez. Savcılığa da yazdığınız yazılı ne diyorsanız, aman bu konu gündeme gelmesin, Afyon zarar görmesin. Afyon sizin sayenizde her gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde zarar görüyordu zaten. Her gün Afyon’da şu yanlış, şu kötü, şu hata, şu yanlış… bunları söylediniz, seçildiniz, geldiniz. Size halk beş yıllık bir süreç tanıdı. Beş yılın sonunda göreceğiz. Yaptıklarınızda millet memnun olsa, devam edersiniz. İftira suçunun karşılığı var. Bizim İl Başkanımız, o zaman başkan vekili Hüseyin Menteş Bey, orada ismi geçti. İftira suçunda bir soruşturma yapılmışsa suç oluşur. Savcılık bir soruşturma yaptı. Burada bu fiilin yalan olduğunu, böyle bir konum olmadığını gördü ve takipsizlik kararı verdi. Dolayısıyla suçun bütün unsurları oluştu. Beyan, yalan. İftira attığı kişi hakkında soruşturma yapıldı. Dolayısıyla suçun kanun unsurları oluştu. Ama bu gerisi savcılık ve mahkemenin takdiridir.”
“YENİ İL YÖNETİMİ MÜCADELE EDECEK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, AK Parti’nin Afyonkarahisar İl Yönetimi’nin hayırlı olmasını diledi. Özkaya, “İl Başkanımız Turgay Bey il teşkilatımızınkurucularından, geçmişte il başkan yardımcı olmuş, tecrübeli bir yönetici, Baro Başkanımız. Partinin kuruluşuna görev almış arkadaşlar. Sonraki yönetimlerden ve yeni insanlardan müteşekkil, Afyon’un değişik katmanlarından bir yönetim oluşturdu. İnşallah yürütmesini bugün yarın belirler. başarılar diliyoruz. Mücadele edecek. Afyon’da alana çıkacak, sahaya çıkacak. Ve yerelde eksiği, hatayı, yanlışı söyleyecek. Doğruyu onaylayacak. Bizleri de yönlendirecek bir ekip olacak” dedi.
ÖZKAYA’DAN ULUSAL GÜVENLİK TANIMI
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyarette ulusal güvenlik hakkındaki görüşlerini net bir ifadeyle aktardı. İşte Özkaya’nın ulusal güvenlik tanımı:
“Bir, en temel güvenlik sınır güvenliği. Birinci güvenliğimiz sınır güvenliği. İkincisi toplumsal barış. Karşılıklı hoşgörü. Üç, gıdada kendi kendine yetebilirlik. Dört, silah üretiminin ve savunma sanayinin büyük kısmını kendi kendine yetebilirliği. Beş, ekonomik bağımsızlık. Altı, yüksek teknolojiye sahip olmak. En temel birisi de demokrasi ve hukuk devleti. Ben ulusal güvenlikten bunları anlıyorum. Sınır güvenliğimiz çok önemli. Ama sınır güvenliğimiz o kadar toplumsal barışımız çok önemli. Hukuk devleti, demokrasi çok önemli. Hiçbirinden vazgeçemeyiz. Gıda güvenliğimiz çok önemli. Sağlık altyapısının, ulaşım altyapısının yeterliliği çok önemli.Depremde hatırlayın şu duble yollar, otoyollar yapılmamış olsaydı ne büyük felaketler yaşayacaktık. Sadece dondan ve o depremdeki kırılmadan nedeniyle bir gün yollar tıkandı, yardım gecikti.”