Tarım Fuarı'na 65 bin ziyaretçi bekleniyor

Afyonkarahisar’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılışı yapıldı. Bu yıl fuara 117 firma katılırken yaklaşık olarak 65 bin kişinin stantları ziyaret edileceği tahmin ediliyor 4. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreni dün Kültürpark ve Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. Dün açılışı yapılan fuar 19 Nisan Pazar günü akşamına kadar ziyarete açık kalacak.25 [&hellip]

Tarım Fuarı’na 65 bin ziyaretçi bekleniyor

Afyonkarahisar’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılışı yapıldı. Bu yıl fuara 117 firma katılırken yaklaşık olarak 65 bin kişinin stantları ziyaret edileceği tahmin ediliyor

4. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreni dün Kültürpark ve Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. Dün açılışı yapılan fuar 19 Nisan Pazar günü akşamına kadar ziyarete açık kalacak.
25 AYRI İLDEN KATILIM
4. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninin ilk konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Fuar açılışının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Serteser, bu fuar gibi pek çok konuda lider olan Afyonkarahisar’da tüm sektörlerde ihtisas fuarları düzenlenmesi gerektiğini söyledi. O günlerin görüleceği düşüncesinde olduğunu söyleyen Serteser; “Fuarın organizatörü Şafak Bey hakikaten özverili bir şekilde 4 senedir Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarını gerçekleştiriyor. Kendisine buradan her sene olduğu gibi bu senede teşekkür etmek istiyorum. Kendisiden öğrendim, geçen sene 102 katılımcı varken bu sene 117 tane katılımcı var. Katılımcıların 50’nin Afyonkarahisar’dan diğerleri de Türkiye’nin 25 ayrı ilinden olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum.” dedi.
“İNŞALLAH FUAR MERKEZİ DE OLURUZ”
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, en büyük emellerinden bir tanesinin şehri kongre, turizm merkezi yanında fuar merkezi haline dönüştürmek olduğunu söyledi. Serteser, bu emelin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün de paylaştığını belirtti. Serteser; “Afyonkarahisar’ı kongre merkezi, turizm merkezi haline getirmekle birlikte, fuar merkezi haline getirmek en büyük hayallerimizden. İnşallah bunu da yaparız. Çok daha değişik fuarlara Afyonkarahisarımız ev sahipliği yapar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm katılımcılara bu fuara iştirak edenlere ve organizasyon düzenleyen Art Fuarcılığa teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
4. TARIM HAYVANCILIK FUARI ÖNEMLİ
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Baş Danışması Hüseyin Coşkun, törende yaptığı konuşmada dünya nüfusunda ki artışın gıda maddelerine duyulan artışı da yoğunlaştırdığını kaydetti. Coşkun, nüfus artışı ile birlikte son yıllarda yüksek enerji fiyatları sebebiyle, bio yakıtlara ilginin artması, küresel iklim değişikliği, bazı ülkelerde ki gelir artışı nedeniyle tüketim alışkanlıklarının değiştiğini söyledi. Hüseyin Coşkun, günümüzde yeterli ve güvenli gıdaya erişimin ülkelerin öncelikli ihtiyaçları arasında yer aldığını belirterek; “Değişen ve gelişen dünya koşullarında özellikle tarımda verimlilik ve rekabet gücünün yakalanabilmesi için teknolojinin etkin kullanımı ile daha fazla kaliteli ürün alımı oldukça önemli. Bu bağlamda sektör ve üreticileri biraraya getiren fuarlar teknolojiler ve uygulamaların sunulduğu önemli organizasyonlardır. Bu açıdan tarım ve hayvancılık sektöründe ki ulusal ve uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri biraraya getirmeyi hedefleyen bu fuara büyük önem veriyor ve yararlı görüyoruz. İşbirliği ve ortaklık anlaşmalarına zemin hazırlanacaktır.” şeklinde konuştu.
TOPRAK KORUMA ALTINDA
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 4. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Tarım denildiğinde bür ülkenin geleceği ve bu geleceğin teminatı olduğuna ifade eden Arap, bir ülkenin toplumunu besleyebilmesi için tarıma ve tarımsal üretime ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Türkiye’nin tarımda kendine yetebilen bir ülke olduğu ifadesinin tüm kitaplarda yer aldığını hatırlatan Arap; “Peki ne değişti? Çok şey değişti. Bunu gözardı etmek yanlış olur. 1970’li yılların ortasında Türkiye nüfusu 44 milyon civarındaydı. Tarımsal fazlası şu ankinin yüzde 30 fazlasıydı. Yaklaşık 40 yıldır ne değişti? Tarım arazileri tarım dışına itildi. Yerleşim birimleri ihtiyacı, yatırım ve miras yolu ile tarım arazileri bölünerek kullanılamaz hale geldi. Türkiye 75 milyon nüfusunu beslediği gibi yüzde 50’ye yakın tarım arazisi azalmasına rağmen ihracaat yapan bir ülke halindedir. 5403 Sayılı Toprak Kanunu çıkartılarak toprağın tarım dışına çıkarılmasının korunması sağlandı.” ifadelerini kullandı.
AFYON TOPRAKLARI TARIMA MÜSAİT
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 4. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın şehri, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Şehrin tarım ve hayvancılıkta öne çıkan bir il olduğunu belirten Çoban; “Yüzölçümümüz gerçekten çok fazla. İstanbul’da 14 milyonluk nüfustan bahsediliyor. Ancak toprakları bizim üçte birimiz kadar. Yine Kocaeli sanıyorum 4 milyona yakın nüfusu var önemli bir ilimiz. Ancak yine toprakları bizim üçte birimiz kadar. Yani aslında Afyonkarahisar nüfusu 707 bin olarak, toprak olarak Türkiye’deki büyük iller arasında. Birçok ülkeden bile büyüğüz. Topraklarımızın büyük kısmı da tarım ve hayvancılığa müsait. Sağ olsun Sayın Orman Su İşleri Bakanımız yüzde 12’de olan orman varlığımızı yüzde 22 oranına bu varlığı çıkardı. Yaklaşık yüzde 65 oranında alanımız tarım ve hayvancılığa uygun halde. 2003 Yılından sonra 18 ilçemizin her yerinde çok ciddi göletler ve sulama tesisleri yapıldı. Vahşi sulama terk edilip damlama sulama ve yağmurlama sistemleri getirildi.” dedi.
AFYON’DAN ÜLKE
TARIMINA 4 MİLYONLUK KATKI
Vali Vekili Erhan Günay açılış töreninin son konuşmasını yaptı. Günay, tarım sektörünün insanların gıda ihtiyacını karşılaması, sanayi sektörünün hammade ihtiyacını karşılaması ve nüfusun büyük oranda istihdam etmesi açısıdan stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Vali Vekili Erhan Günay şöyle konuştu: “Afyonkarahisar tarımsal potansiyeli itibari ile Türkiye de sayılı illerimizden birisi olup nüfusumuzun yüzde 50’den fazlası tarımla iştigal etmektedir. İlimiz tarımsal ürünlerinin milli ekonomiye katkısı yaklaşık 4 milyon TL. Bu çok önemli bir rakam. Türkiye’nin de yaklaşık tarımsal gayri safi milli hasılası 62 milyon dolarla dünya da 7. Avrupa da ise birincidir. Yaklaşık 12 yıllık sürede bu seviyeye çıkmış durumda. 117 Katılımcının olduğu fuara çevre illerden de yaklaşık 65 bin ziyaretçinin geleceği tahmin edilmektedir. Bu da Afyon için çok önemlidir. Fuarımızın faydalar sağlayacağına inanıyor tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
SİYASİLERDE
AÇILIŞTA
YER ALDI
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantlar gezildi. Fuara; Vali Vekili Erhan Günay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, AK Parti Milletvekili Adayı Fatih Beder, MHP Milletvekili Adayları; Mehmet Parsak, Aziz Aslan, Fatih Çetinkaya, İsmail Elibol, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme