Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TARIM BAKANIMIZ BİZE MÜJDELER VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde eski Ulaştırma Bakanımız, yeni Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın Afyonkarahisarımız için neler ifade ettiğini hatırlamaya çalışmıştık. Afyonkarahisar’ın can damarlarından birisi olan İzmir-Ankara karayolunun Afyonkarahisar’dan geçip geçmeyeceği ile ilgili olarak Devlet büyüklerimizin sözlerine atıfta bulunmuştuk.
Bu hatırlatmamız hemşehrilerimizden oldukça destek gördü. Unutulan konuların yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini, Afyonkarahisar gündeminin bu konulardan oluşması gerektiğini belirten kişi sayısı oldukça fazla oldu.
Bu nedenle arşivlerde kaybolup gitme tehlikesi ile yüzyüze bulunan bir başka konuyu daha bugün köşemizde konuk etmek istedik.
Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli 6 Aralık 2019 tarihinde ilimizi ziyaret etmişti. Yaklaşık 1 yıl önce gerçekleşen bu ziyarette ilimiz için önem taşıyan bazı konular gündeme gelmişti.
Bakan Pakdemirli bu ziyareti sonrasında ilimize bir çok müjde getirmişti. Şunları söylemişti Sayın Bakan:
”İnşallah Afyon’a çok yakında likit yumurta ve yumurta tozu üretim tesisi kuruyoruz! Afyonkarahisar’da Tarıma Dayalı Jeotermal Enerji İle Isıtmalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için gerekli talimatları verdim. 1.000 dekara sera kurduğumuzda, yılda 55-60 milyon kg domates elde edeceğiz ve 1.200 vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak. Afyonkarahisar’da Tarıma Dayalı İhtisas (Mandacılık) Organize Sanayi Bölgesi kurulması için gerekli talimatı verdim. Bu Organize Sanayi Bölgesi’nde; Süt Entegre Tesisi, Et Entegre Tesisi, Yem Fabrikası, Biyogaz Tesisi, AR-GE merkezi, Fuar ve Festivallerin yapılacağı bir merkez de yer alacak”
“Afyon’a eli boş gelmedik” diyen Bakan Pakdemirli ”Tarım Kredi Kooperatiflerimiz aracılığıyla, önümüzdeki haftadan itibaren, iki Tarım Kredi Kooperatif Marketini hizmete alıyoruz. İnşallah 2020 yılı içerisinde de 3 marketi daha Afyonumuza kazandırmış olacağız! Sülümenli Kasabasında 5 bin baş hayvan kapasiteli işletmemizi, 2020 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçirmiş olacağız” diyerek açıklamalarını sürdürmüştü.
Hakkını yemeyelim, Tarım Kredi Kooperatifi Satış Şubeleri hizmete girdi. Bu şubeler de pek çok esnafa “rakip” (!) mi oldu, hizmete vesile mi oldu tartışılır durumda ne yazık ki.
Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Pakdemirli’nin ilimiz ile ilgili verdiği diğer yatırım sözleri de şunlar olmuştu:
”2020 yılında; 3 milyon adet fidan üretecek, 3,3 milyon adet fidanı da toprakla buluşturacağız.
500 dekar alanda 1 adet bal ormanı tesis edeceğiz.
Orman köylerinde yaşayan 100 ailemize, 2,5 Milyon Lira ORKÖY kredisi ve hibe desteği sağlayacağız.
Vatandaşlarımızın ek gelir elde etmesi gayesiyle 10 köyde gelir getirici tür fidanları dikeceğiz. Ve bu fidanları, 49 yıllığına köylülerimizin istifadesine sunacağız.
Fethibey Tıbbı Aromatik Bitki Bahçesi olarak, 40 dekar alanda, 30 bin adet lavanta fidanı ve gelir getirici badem fidanı dikeceğiz.
Sandıklı ilçemize bir adet Doğal Soğuk Hava Deposu kazandırdık. Şimdi de Şuhut ve Dinar ilçelerimizde, toplam proje maliyeti 3 Milyon Lira olan Doğal Soğuk Hava Depolarını da, 2020 yılında tamamlayarak hizmete alacağız!
Yine ORKÖY programı kapsamında; Kulak Köyünde, tamamı AB destekli 150 Bin Dolar hibe ile 100 KW üretim gücüne sahip güneş enerjisi sistemini kurduk. Böylece köylümüz, elektriği ücretsiz olarak kullanacak!
Ayrıca sosyal ağaçlandırma projelerimiz kapsamında; yerleşim yerlerimizde, toplam 9.000 adet fidanı da önümüzdeki yıl içerisinde toprakla buluşturmuş olacağız!”
***
Yaklaşık 1 yıl önce verilen bu müjdelerden kaçı gerçekleşti, kaçı gerçekleşmeyi bekliyor? Şu likit yumurta fabrikası bile gerçekleşse Afyonkarahisar’a büyük katma değer sağlar diye düşünüyor, müjdelerin gereğini değerli siyasetçilerimize bırakıyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti