Tarihi yapılar için 60 bin Avroluk proje

Afyonkarahisar Belediyesi, tarihi yapıları topluma kazandırmak için harekete geçti. Bu çerçevede hazırlanan 60 bin Avroluk proje kapsamında Macaristan ve İtalya ziyaret edilecek Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2013 teklif çağrısı döneminde, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri alanında hazırladığı, “Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu” adlı proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, [&hellip]

Tarihi yapılar için 60 bin Avroluk proje

Afyonkarahisar Belediyesi, tarihi yapıları topluma kazandırmak için harekete geçti. Bu çerçevede hazırlanan 60 bin Avroluk proje kapsamında Macaristan ve İtalya ziyaret edilecek

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2013 teklif çağrısı döneminde, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri alanında hazırladığı, “Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu” adlı proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.
İLK ZİYARET İTALYA’YA
Belediye Başkanı Yardımcısı Ayfer Örten, projeye katılan teknik elemanların, İtalya ve Macaristan’da 27 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında 15 gün süreyle teknik eğitim alacağını söyledi. Teknik elemanların, eğitim sonunda edindikleri bilgileri ilimize kazandıracaklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Örten, projenin hayırlı olmasını diledi.
KABİLİYET ARTACAK
Afyonkarahisar’ın tarihi geçmişi itibariyle birçok devlet ve uygarlığa ev sahipliği yaptığını, bu sebeple zengin bir tarihi mirasa sahip olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise projenin ilimizdeki tarihi mirasa sahip çıkmak adına çok önemli olduğunu ifade etti. Projeyle, İtalya ve Macaristan’da yapılan restorasyon çalışmaların yerinde inceleneceğini belirten Çoban, teknik elemanların, kendi kabiliyet ve donanımlarını da AB standartlarına çıkaracağını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme