Tarihi toplantı yarın – Kocatepe Gazetesi

AK Parti'de her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen istişare toplantılarının yeni adresi Afyonkarahisar oldu. Kampı Kızılcahamam'dan Afyonkarahisar'a alan AK Parti, Güral Afyon Hotel'i tamamen, Afyon Anemon Otel'i ile Budan Otel’i ise kısmen kapattı. Ülkedeki tüm basın yayın organlarının dikkatini çevirdiği toplantı ile iglili olarak Afyonkarahisar’daki tüm hazırlıklar tamamlandı Afyonkarahisar merkezde bulunan Güral Termal Otel’de Cuma günü [&hellip]

Tarihi toplantı yarın

AK Parti’de her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen istişare toplantılarının yeni adresi Afyonkarahisar oldu. Kampı Kızılcahamam’dan Afyonkarahisar’a alan AK Parti, Güral Afyon Hotel’i tamamen, Afyon Anemon Otel’i ile Budan Otel’i ise kısmen kapattı. Ülkedeki tüm basın yayın organlarının dikkatini çevirdiği toplantı ile iglili olarak Afyonkarahisar’daki tüm hazırlıklar tamamlandı

Afyonkarahisar merkezde bulunan Güral Termal Otel’de Cuma günü saat 14.00 ile 16.00 arasında giriş yapmaya başlayacak olan AK Partililerin tamamı otel girişlerini cuma günü gerçekleştirecekler.
BAŞBAKAN YARIN GELİYOR
Başbakan Erdoğan’ın da Cuma akşamı Afyonkarahisar’a gelmesi bekleniyor. Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak olan toplantı programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açılış konuşması yapması bekleniyor. Açılış konuşmasının ardından AK Parti kurmaylarının gündemdeki konularla ilgili müzakereleri basına kapalı olarak devam edecek. Cumartesi gününün müzakelerle tamamlanmasının ardından pazar günkü toplantılar saat 09.30 itibariyle başlayacak. AK Parti’nin Afyonkarahisar müzakerelerinde son noktayı Başbakan Recap Tayyip Erdoğan saat 14.30’da yapacağı açıklama ile koyacak. Başbakan Erdoğan’ın yapacağı açıklamaların ardından son kez bir değerlendirme toplantısı yapılarak kamp programı sona erecek ve AK Partililerin otelden ayrılışları başlayacak. Başbakan Erdoğan’ın yapacağı açıklamalar tüm tv kanallarından canlı olarak yayınlanırken, toplantı için yüzlerce basın mensubu Afyonkarahisar’a gelecek. Tüm basın-yayın organlarının gündeminde Afyonkarahisar’daki kamp yer alacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da seçim sonuçları ve güncel konularla ilgili bilgiler verilecek.
ORGANİZASYON
BAŞBAKANLIK YETKİLİLERİNDE
Toplantıların yapılacağı otellerde güvenlik açısından adeta kuş uçurtulmuyor. Bir hafta önce Ankara’dan Afyonkarahisar’a gelen Başbakanlık Koruma Müdürlüğü ekipleri, Güral Otel’in yönetimine el koydu. Oteldeki tüm planları, oda düzenlemelerini tek elden yöneten Başbakanlık ekipleri, katılımcıların odalara dağılımından, menülere kadar her şeyle yakından ilgileniyor. Güvenlik amacıyla tüm önlemler gözden geçirilirken, otel içerisi ve çevresinde bomba, dinleme cihazı gibi şeylere karşı da güvenlik önlemleri alındığı bildiriliyor.
PERSONEL VE BASINA GÜVENLİK SORUŞTURMASI
Kampın gerçekleşeceği tesislerdeki tüm personelin kimlik bilgilerini toplayıp, güvenlik soruşturmasından geçiren Başbakanlık ekipleri, basın mensupları için de güvenlik soruşturmalarını sürdürüyorlar.
Başbakan Erdoğan ya da yakınlarının otel yöneticilerinden özel bir istekleri olmadığı, tesislerin rutin hizmetlerinden AK Parti kurmaylarının da yaralanması için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.
ÖZEL ODADA KALACAK
Antresi, oturma odası, yemek odası, misafir tuvaleti, mutfak, giyinme bölümüne sahip yatak odası, küvetli jakuzili banyosu bulunan 186 metrekarelik Kral Dairesi’ne sahip Güral Termal Otel’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en üst kattaki 400 metrekarelik Sky Suit’te kalması bekleniyor. Ayrı ve sadece tanımlanmış kartlarla açılan asansörlerle ulaşılan 7’nci kattaki Sky Suit, otelin en yüksek noktasında ve katta tek başına olacak şekilde tasarlandı. Günlük konaklama ücreti 3 bin 500 Avro olan Sky Suit’te konaklaması beklenen Başbakan Erdoğan ve diğer yöneticilerin otellerden ayrılıp, Afyonkarahisar’a gelip gelmeyecekleri şimdilik netlik kazanmadı.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme