Tarihi sokakları öğrenciler şekillendirecek

Sokak sağlıklaştırma sonrası yeniden canlanan sit alanındaki mahalleler, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı projelerle yeniden şekillenecek   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ndeki 3. ve 4. sınıfta okuyan 50 öğrenci tarafından her biri farklı temada hazırlanan 5 projede sit alanında bulunan [&hellip]

Sokak sağlıklaştırma sonrası yeniden canlanan sit alanındaki mahalleler, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı projelerle yeniden şekillenecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ndeki 3. ve 4. sınıfta okuyan 50 öğrenci tarafından her biri farklı temada hazırlanan 5 projede sit alanında bulunan mahallelerdeki tarihi yapılar yeniden şekillendirildi.
SANAT SOKAĞI PROJESİ BİRİNCİ SEÇİLDİ
Her öğrencinin farklı bir tarihi yapıyı seçtiği proje kapsamında öğrencilerin çalışmalarına hocaları ve tecrübeli mimarlarda eşlik ettiler. Bir ay süren çalışmalar kapsamında öğrenciler yaptıkları projelere; Sanat Sokağı, Gençlik Sokağı, Kültür Sokağı, Yemek Sokağı ve Mobil Sokak gibi isimler verdiler.
Projeler tamamlanmalarının ardından paydaş kurumların oluşturduğu komisyonda değerlendirmeye alındı. Komisyonda uygulanabilirlik ölçülerinin göze alındığı “Sanat Sokağı Projesi” birinci seçildi.
Sit alanındaki mahallelerin yeniden şekillendirileceği tüm projeler, AFBEL Termal Otel’de gerçekleştirilen mini çalıştayda masaya yatırıldı. Çalıştaya; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Ruhsat İskan Birim Sorumlusu Benol Kaplan ve öğrenciler katıldı.
Projeleri tek tek inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e öğrenciler yaptıkları kısa sunumlarla çalışmalarını anlattılar. Başkan Zeybek, öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, Afyonkarahisar Mimarlar Odası tarafından hazırlanan teşekkür belgelerini verdi. Başkan Zeybek, projeyi hayata geçiren Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ ile Mimarlar Odası yöneticilerine de ayrıca teşekkür etti.

Bakmadan Geçme