Tarihi gezilerde alan kılavuzu zorunlu

İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, gezi izinleri ve alan kılavuzu alma zorunluluğu hakkında bilgiler verildi Yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2006 tarih ve 26122 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Alan Kılavuzlarının, Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında yönetmeliğin 20. maddesi (e) bendinde, ” korunan alanlara gelen grup halindeki (12 ve daha [&hellip]

Tarihi gezilerde alan kılavuzu zorunlu

İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, gezi izinleri ve alan kılavuzu alma zorunluluğu hakkında bilgiler verildi

Yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2006 tarih ve 26122 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Alan Kılavuzlarının, Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında yönetmeliğin 20. maddesi (e) bendinde, ” korunan alanlara gelen grup halindeki (12 ve daha fazla kişiden oluşan) ziyaretçiler veya etkinlik düzenleyen acenteler, kendi bünyesinde rehber bulunması durumunda da korunan alanlarda yapılacak etkinlikler için yeterli alan kılavuzu alma mecburiyetindedirler. ” hükmünün yer aldığı, ilimizde bulunan Başkomutan Tarihi Milli Parkı anıt ve şehitliklerine düzenlenecek her türlü gezi etkinlik ve faaliyetlerde alan kılavuzu alma zorunluluğunun bulunduğu ifade edildi.
Alan kılavuzu bulunması
mevzuat gereği zorunlu
Alan Kılavuzlarının Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğimin 28 Temmuz 2006 tarih ve 26122 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği, 31 Temmuz 2009 tarih ve 27305 sayılı ve 21 Ağustos 2010 tarih ve 27679 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikler ile revize edildiği belirtilerek, yönetmelik kapsamında iş ve işlemlerin yürütüldüğü bildirildi. Başkomutan Tarihi Milli Parkı Kocatepe bölümüne (Kocatepe Anıtı, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği, Zafer Müzesi, Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği) yapılan her türlü alan ziyaretlerinde Alan Kılavuzu alınmasına yönelik gerekli özenin gösterilmesi ve alınmasının mevzuat gereği zorunluluk olduğunun emirlendiği kaydedildi.
Önce Müdürlükten izin alınacak
Açıklamada, yönetmelik hükümleri doğrultusunda 2011 yılı için Başkomutan Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzu Ücretinin16 Mart 2011 tarih ve 214 sayılı Makam Oluru ile 130,00 TL olarak belirlendiği belirtildi. Gezi faaliyetlerinin planlanması ve gerekli izni verilebilmesi için; yönetmeliğin 23. maddesi gereği, Etkinlik Başvuru Formu’nun (Ek:6) iki nüsha olarak doldurulması, Alan Kılavuzu ücretinin, Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi TR830001000021364784135001 IBAN, no.lu Döner Sermaye hesabına ” Alan Kılavuzluğu Hizmeti Ücreti” açıklaması yazdırılmak kaydıyla yatırılması, Etkinlik Başvuru Formu ve ” Alan Kılavuzluğu Hizmeti Ücreti Yatırıldığına dair Banka Dekontu ile birlikte, İl Çevre ve Orman Müdürlüğüme başvuruda bulunulması, Müdürlükten izin verilmesinin takibinde Alan Kılavuzları İrtibat Bilgileri Listesi’nden herhangi birisi ile irtibata geçi-lerek randevu alınması, gezi faaliyeti bitiminde “Alan Kılavuzluğu Hizmetleri Ücretlendirmeye Esas Tutanağı”nın düzenlenmesi, Alan Kılavuzu aracılığı ile Müdürlüğe teslimi, kurum kuruluş gezi grup sorumlusu tarafından Etkinlik Değerlendirme Formunun doldurularak, Müdürlüğe gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gerektiği ifade edildi. Başkomutan Tarihi Milli Parkı anıt ve şehitliklerine düzenlenecek her türlü gezi etkinlik ve faaliyet için, önceden İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden izin alınması Alan Kılavuzlarından yeterli sayıda kişi ile irtibata geçilmesi, birlikte yapılacak plan dahilinde gezi, etkinlik ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, ayrıca acenteler marifetiyle yapılacak organizasyonlarda Alan Kılavuzu almasının sağlanması gerektiği kaydedildi.

Bakmadan Geçme