Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçıları yakalandı   Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, İhsaniye İlçesi'nde ikamet eden şüpheli Y.Ç., İ.B. ve A.B. isimli kişilerin ellerinde tarihi eser niteliği taşıyan sikke, obje ve mezar siteli bulunduğu ve bu eşyaları satmak için çeşitli şahıslar ile görüşerek pazarlık yapacakları yönünde bilgi elde [&hellip]

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, İhsaniye İlçesi’nde ikamet eden şüpheli Y.Ç., İ.B. ve A.B. isimli kişilerin ellerinde tarihi eser niteliği taşıyan sikke, obje ve mezar siteli bulunduğu ve bu eşyaları satmak için çeşitli şahıslar ile görüşerek pazarlık yapacakları yönünde bilgi elde edildi.
Jandarma ekipleri elde edilen bilgiler doğrultusunda İhsaniye İlçesi’ne bağlı Kayıhan Beldesi’nde ikamet eden şüpheli Y.Ç. isimli kişinin ikamet adreslerinde yaptıkları aramada 12 adet tarihi eser niteliği taşıyan sikke, 1 adet tarihi eser niteliği taşıyan yüzük ve l adet mezar siteli ele geçirildi.
Operasyonun ardından gözaltına alınan 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. >> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme