Tarihi Afyon haritasına büyük ilgi

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm eski Müdürlerinden, eğitimci İhsan Akar tarafından Afyonkarahisar'a kazandırılan 1898 yılına ait Afyonkarahisar ve bölgesini gösteren harita Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na hediye edildi.Ankara'daki bir antikacı dükkanında rastladığı tarihi haritayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın talebi ve desteği ile Afyonkarahisar'a kazandırdıklarını belirten Araştırmacı, tarihçi İhsan Akar, 'Sayın Başkanımız [&hellip]

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm eski Müdürlerinden, eğitimci İhsan Akar tarafından Afyonkarahisar’a kazandırılan 1898 yılına ait Afyonkarahisar ve bölgesini gösteren harita Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na hediye edildi.
Ankara’daki bir antikacı dükkanında rastladığı tarihi haritayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talebi ve desteği ile Afyonkarahisar’a kazandırdıklarını belirten Araştırmacı, tarihçi İhsan Akar, “Sayın Başkanımız böyle bir eser olduğunu duyunca bize bu eseri Afyonkarahisar’a kazandırmamız için destek ve talimat verdi. Biz de Osmanlı Devleti’nin Harita Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan bu haritayı ilimize getirerek Başkan Bey’e takdim ettik. Afyonkarahisar ve bölgesinin o yıllardaki durumun en net şekilde gösteren harita Afyonkarahisar’ın hafızasına kazandırılmış oldu” dedi.
Dün yapılan Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu’nun açılış töreninde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Osmanlı haritasının bir kopyası Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na hediye edildi.

Bakmadan Geçme