Tarihe tanıklık ettiler – Kocatepe Gazetesi

Çobanlarlı öğrenciler, Kurtuluş Savaşı’nı yerinde öğrendiler Çobanlar İlçe Emniyet Amiri Ajdan Uysal'ın önderliğiyle ilçede bulunan ortaokulların 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik Kocatepe ve şehitlik gezisi düzenlendi.Çobanlar İlçe Emniyet Amirliği, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile düzenlenen gezide öğrenciler Zafer Müzesi, Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe, Yzb.Agah Şehitliği gibi Büyük Taarruz’a tanıklık etmiş mekanları yerinde [&hellip]

Tarihe tanıklık ettiler

Çobanlarlı öğrenciler, Kurtuluş Savaşı’nı yerinde öğrendiler

Çobanlar İlçe Emniyet Amiri Ajdan Uysal’ın önderliğiyle ilçede bulunan ortaokulların 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik Kocatepe ve şehitlik gezisi düzenlendi.
Çobanlar İlçe Emniyet Amirliği, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen gezide öğrenciler Zafer Müzesi, Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe, Yzb.Agah Şehitliği gibi Büyük Taarruz’a tanıklık etmiş mekanları yerinde görererek Kurtuluş Savaşı hakkında bilgi aldılar.
Afyonkarahisar’da yaşayıp Kocatepe ve şehitlikleri görmeyen binlerce öğrencinin bulunduğunu belirten yetkililer Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamında düzenlenen bu tür gezilerin öğrencilerin bilgi ve görgülerinin artmasında, milli ruhu kavramasında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek gezinin çok verimli geçtiğini söylediler.
Mevlevihane Müzesi sorumlusu, Alan Kılavuzu Hasan Özpunar’ın rehberliğinde gerçekleştirilen gezide öğrencilerde Türk tarihinin dönüm noktası olan bu mekanları ilk kez görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme