'Tarihe mâl olan Afyonlular anılacak'

Afyonkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar'da çeşitli etkinliklere imza atacak. Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan yapılması planlanan etkinlikleri anlattı   Merkezi Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği yeni adıyla Afyonkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, derneğin 2021 ve 2022 yıllarında yapacağı etkinlikleri dün sabah Soydan Otel'de düzenlediği [&hellip]

Afyonkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklere imza atacak. Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan yapılması planlanan etkinlikleri anlattı

Merkezi Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği yeni adıyla Afyonkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, derneğin 2021 ve 2022 yıllarında yapacağı etkinlikleri dün sabah Soydan Otel’de düzenlediği basın toplantısında anlattı. Toplantıda; Derneğin Kurucu Başkanı Prof Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve derneğin kadınlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mürşide Ayhan da hazır bulundu.
“ÖĞRENCİLERE ÖZEL
PROGRAMLAR YAPILACAK”
Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan, 2021-2022 yıllarında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ankara’da yaşayan Afyonkarahisarlıların dayanışma, sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmak için çalıştıklarını söyleyen Özerkan, “Dernek genel merkezimizde düzenlediğimiz etkinliklerimizi pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır gerçekleştiremedik. Ancak sosyal yardımlarımızı ve faaliyetlerimizi de aksatmadan sürdürme gayretindeydik. Dernek olarak dini bayramlarımız öncesinde sürdürdüğümüz ihtiyaç sahibi ailelerimize nakdi desteklerimizin yanında, öksüz ve yetim çocuklarımıza kıyafet yardımında bulunduk. Böylece bir nebzede olsa yüreklerine dokunmak istedik. Dernek olarak 2019 yılında başlattığımız Ankara’da üniversite eğitimi gören Afyonkarahisar’lı öğrencilerimize yaptığımız burs ödemelerimizi, pandemide uzaktan eğitim uygulaması sebebiyle okullar kapalı olmasına rağmen aksatmadan yerine getirdik. Bu gençlerimizin Afyonkarahisar sevdasıyla bir arada bulundurabilmek amacıyla kahvaltılı toplantılarda bir araya getireceğiz. Dini ve milli bayramlarımızı dernek genel merkezimizde kutladık.” dedi.
“TARİHE MAL OLAN
BÜYÜKLER ANILACAK”
Kovid-19 pandemisinin devam ettiğini ancak dernek faaliyetlerinin de sürdürülmesi gerektiği inancıyla hareket ettiklerini söyleyen Özerkan, “Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı derneğimizde kutlayacağız. Kutlama töreninde Afyonkarahisarlı şairlerimizin cumhuriyetle ilgili şiirlerinden örnekler sunulacak. Toplantımıza katılan hemşehrilerimize, yöresel ürünlerimizden ikramlarda bulunacağız. Bundan önceki üç önemli etkinliğimizi cumhuriyetimizin varoluşunun temelinde harçları bulunan merhum Ali Çetinkaya, merhum İsmail Şükrü Çelikalay ve merhum İkazcı Mehmet Şükrü Bey’in anma günlerini Afyonkarahisar’a taşıyarak gerçekleştirdik. Her ne yaparsak yapalım bu büyük kahramanlarımızın haklarını ödeyemeyecek olsak bile bir nebze de olsa üzerimize düşen vazifeyi yapmış olmanın huzurunu tümbenliğimizde hissettik. Bundan sonra da Afyonkarahisarımızın ve ülkemizin tarihine mal olmuş büyüklerimizi anmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’DA İKİ AYRI
ANMA PROGRAMI YAPILACAK”
Mehmet Ali Özerkan, 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” nedeniyle dernek yönetimi olarak Kasım ayı içerisinde Ankara’dan gelecek konuklar ve şehirden katılacak davetliler huzurunda bir anma programı düzenleyeceklerini söyledi. Özerkan, “Bu programda çok önemli konuşmacılar olacak. Bundan sonraki programımızda olan bir başka etkinliğimiz de Mevlana’nın torunu Sultan Divani hazretlerinin anma programını gerçekleştirmek olacaktır. Yine Afyonkarahisar’a taşıyacağımız bu programda 2021 yılı Aralık ayı içerisine yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“YENİ İSİM AFYONKARAHİSAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ”
Özerkan, kadın hakları ve sorunları konularıyla dernek olarak yakından ilgilendiklerini, bu konuda son genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyesi Mürşide Ayhan Başkanlığında bir kurul oluşturduklarını açıkladı. Özerkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Son genel kurulumuzda alınankararlar gereği tüzük tadiline gittik. Bir taraftan kamu yararına dernekler statüsüne girebilme çalışmalarımızın yanında diğer yandan derneğimiz isminin ‘Afyonkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği’ olmasına karar verdik. Bu isim değişikliğinin ilimiz kültürünün tanıtımına gençlerimizin eğitimine daha fazla faydalı olacağımıza inanıyoruz.”
“NASRATTINOĞLU’NA ONURSAL BAŞKAN UNVANI VERİLDİ”
Özerkan sözlerine şöyle devam etti: “Son genel kurulumuzda alınan başka bir kararda Genel Başkanımız Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’na Onursal Başkan unvanı verilmiştir. Şunu da ilave etmek isterim ki kuruluşunda en büyük paya sahip olan derneğimizin kurucu Genel Başkanı Sayın Nasrattınoğlu 2005 yılında kurulan Egem Platformunun kurucu başkanı olarakta tarihe geçmiştir. Gururla ifade ediyorum ki Egem Platformu da bölgemizde olduğu gibi Türkiye’mizde de bir marka olmuştur. İnşallah ilerleyen günlerde Afyonkarahisar’da da etkinlikler düzenleyeceğiz.”
“AFYON HASRETİNİ GİDERİP DERTLEŞMEK İÇİN VARIZ”
Derneğin kadınlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mürşide Ayhan, “Kadın Analar diyarı” Afyonkarahisar’da kadınların ekonomiye katkı, eğitim alanında başarılı olduklarını söyledi. Ayhan şunları kaydetti: “Kadın Analar diyarı memleketimde; kadınlarımızın yıllardır bu kadim şehrimize yaptıkları hizmetler malumdur. Bu hizmetlerden yola çıkarak yemek kültürümüz ninelerimizin, analarımızın sayesinde UNESCO ağına dâhil olmasını sağlayıp, emeği geçenlere teşekkür ederim. Şu anda yapılmakta olan Kadın Kültür Evleri, Kadın Kooperatifleri gibi hizmetler kadınlarımıza sunan Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e değerli eşi Sümeyra Çiçek hanımefendiye, Vali Yardımcımız Sayın Nurullah Kayave ekibine ayrıca teşekkür ederim. İncelemelerde bulunduğum Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatiflerinde kadınlarımızın ekonomiye katkıda bulunmaları, kendi ayakları üzerinde durmaları, eğitim eksikliklerini gidermeleri açısından önemli bir başarı yakalandığını gözlemledim. Buralarda çalışmalar azim ve gayretle devam etmektedir. Bu çalışmaları Ankara’da derneğimizdeki hemşehrilerimizle özellikle kadınlarımızla paylaşıyoruz. Memlekette olup bitenlerden haberdar etmek, yolu bir şekilde gurbete düşünlerin sıla hasretini gidermek dertleşip söyleşmek için varız. Ankara’da üniversite de okuyan gençlerimize, özellikle kız öğrencilerimize yabancılık çekmemeleri, kendilerini yalnız hissetmemeleri için belirli aralıklarla bir araya gelip sıcak aile ortamı sağlayarak toplanıyoruz. Yol gösterici oluyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme