'Tarihe Altın Harflerle Geçti'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada '15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin feraseti, vatan sevgisi ve hain darbe girişimine karşı gösterdiği kararlılıkla tarihe altın harflerle yazılmış bir dönüm noktasıdır' dedi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “İstikbal mücadelemizin şanlı sayfalarına unutulmaz bir gece olarak geçen ve milletimizin hürriyet ve demokrasi destanı yazdığı o kutlu günün yıl dönümünde, o gece yüreklerimize işlenen eşsiz coşku ve gururla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüzü tebrik ediyorum. 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin feraseti, vatan sevgisi ve hain darbe girişimine karşı gösterdiği kararlılıkla tarihe altın harflerle yazılmış bir dönüm noktasıdır” dedi.

“MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLDU”

Yiğitbaşı şu ifadelere yer verdi:

“O karanlık gecede, hainlerin planlarını boşa çıkaran, tankların, uçakların ve silahların karşısında dimdik duran aziz milletimizin cesaret ve fedakârlığına tanıklık ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ talimatıyla O gece, milletimizin her ferdi; genç, yaşlı, kadın, erkek demeden, tek yürek oldu, vatanına sahip çıktı. Bu uğurda canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. O gece her şeyi göze alarak sokaklara dökülen tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle selamlıyorum. 15 Temmuz, sadece bir direnişin değil, aynı zamanda bir dirilişin, birlik ve beraberliğin simgesidir. O gece, milletimizin kalbinde yanan bağımsızlık ateşi, bizlere demokrasinin ve milli iradenin ne denli kutsal olduğunu bir kez daha hatırlattı. İstiklal Harbi’nden bu yana milletimizin, sonsuz azim ve kararlılıkla tüm dünyaya gösterdiği hür iradeye olan düşkünlüğü 15 Temmuz gecesi bir kez daha zuhur etmiştir. Milletimizin gösterdiği bu büyük dayanışma ve kardeşlik ruhu, geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bizler, bu şanlı tarihten aldığımız ilhamla, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan, yorulmadan çalışacağız. 15 Temmuz ruhu, hepimizin kalbinde yaşamaya devam edecek ve bizi daima bir arada tutacaktır. Bu anlamlı günde, bir kez daha Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Demokrasimize sahip çıkan, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze aşkla bağlı olan tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum.”

Bakmadan Geçme